Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Hozzávalók

4 főre

  • 200 g vöröslencse
  • 100 g kuszkusz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk fűszerpaprika
  • fél lime leve
  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • só, bors

 

  • 8 kápia paprika
  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • só, bors
  • friss petrezselyem és tejföl a tálaláshoz

Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika

A lencse egyszerre krémes és laktató, a kápia paprikába töltve pedig gyönyörű, színes nyári étel, amivel akár vendégeket is várhatunk.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 40+40 perc

  1. Magas falú fazékban kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak, keverjük hozzá a fűszereket, majd a vöröslencsét is. Pár percig pirítsuk tovább, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel.
  2. Néha átkavarva, alacsony lángon 15 perc alatt főzzük félkészre, majd keverjük a lencséhez a kuszkuszt is. Facsarjuk bele a lime levét, sózzuk ízlés szerint, majd fedjük le újra és várjunk, amíg további 20 perc alatt elkészül a töltelék. Az elpárolgott folyadékot pótoljuk!
  3. Ha puha, sűrű, főzelékállagú, tehát kész a töltelék, melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  4. Vágjuk le a megtisztított paprikák száras végét, majd távolítsuk el a belsejükből a magokat. Fakanál segítségével töltsük meg a paprikákat egészen az aljukig, majd tegyük vissza a száras végét, és helyezzük őket enyhén beolajozott tepsibe. Süssük készre 25-30 perc alatt, amikor már szépen megsül a paprika.
  5. Tálaljuk forrón, kevés felaprított petrezselyemmel és krémesre kevert tejföllel.

Tippek

  • Lime helyett bátran használhatunk citromot is!
  • Gluténérzékenyek nyugodtan kihagyhatják a kuszkuszt, a csak lencsés töltelékkel töltött paprika is nagyon finom.
  • Hidegen is nagyon finom, próbáljuk ki úgy is!

Allergének

  • laktóz
  • glutén