E-vitamin
E-vitamin

a sejtek védelméért

Az otthon főzött ételeknek nincs párja, ráadásul így pontosan tudjátok azt is, hogy mi kerül bele az ételbe. Ezért akkor, ha a változtatni szeretnétek az étkezési szokásaitokon és tudatosabb étrendre törekedtek, a legjobb választás, ha saját magatok készítitek az ételt, amiben a Floriol is támogat titeket.

E-vitamin

E-vitamin

a sejtek védelméért

Az otthon főzött ételeknek nincs párja, ráadásul így pontosan tudjátok azt is, hogy mi kerül bele az ételbe. Ezért akkor, ha a változtatni szeretnétek az étkezési szokásaitokon és tudatosabb étrendre törekedtek, a legjobb választás, ha saját magatok készítitek az ételt, amiben a Floriol is támogat titeket.

A Floriol E-vitamin étolaj gazdag E-vitaminban, így természetes antioxidánst tartalmaz. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, ezért érdemes beépítenetek a megújult, változatos és kiegyensúlyozott étrendetekbe.

  • Egy evőkanálnyi Floriol E-vitamin étolaj fedezi a felnőttek számára ajánlott napi E-vitamin-bevitel 66%-át.
  • Az E-vitaminnak (tokoferoloknak) négy különböző fajtáját ismerjük: alfa-, béta-, gamma-, delta-tokoferol. A napraforgóolaj tokoferol-tartalmának 92-100%-át az alfa-tokoferol teszi ki.
  • A Floriol E-vitamin napraforgó-étolaj nemcsak sütéshez, főzéshez, pácoláshoz ajánlott, hanem kiválóan alkalmas saláták, salátaöntetek elkészítéséhez is.
  • Az olaj hevítésekor figyeljetek arra, hogy az ajánlott legmagasabb sütési hőmérséklet 175 °C.
  • A palack 50%-ban újrahasznosított műanyagból készül, ezzel is támogatva azokat a Floriol vásárlókat, akik odafigyelnek környezetükre.

A Floriol termékeket fogyasszátok a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód részeként.

Mit kell tudni az E-vitaminról?

Az E-vitamin természetes antioxidáns, ún. gyökfogó; ezzel segít megvédeni a szervezetet a káros oxidációs folyamatoktól, melyek során a szabadgyökök képződnek. Ha túl sok a szabadgyök, a szervezet nem tudja őket mind hatástalanítani. Az antioxidánsokra és a rendszeres testmozgásra is szükség van ahhoz, hogy számukat egyensúlyban tarthassa a testünk.

Az E-vitamin fontos a szervezetünknek, ezért érdemes figyelni, hogy elegendő mennyiséget fogyasszunk belőle, lehetőség szerint természetes forrásból, azaz (olajos) magvakból, olajokból, zöldségekből és gyümölcsökből.

Az E-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A zsírban oldódó vitaminok (A-, D-, E-, K-vitaminok) táplálékból való felszívódásához elengedhetetlenek a zsiradékok, de az epesavak termelődéséhez, és bizonyos hormonok előállításához szintén fontosak. A test zsírraktárai a mechanikai hatásoktól is védik a belső szerveket, valamint jó hőszigetelő tulajdonságuk folytán szükség van rájuk a testhőmérséklet szabályzásához.

A zsír a legnagyobb energiát képviselő tápanyagunk, és egyben jól raktározható energiaforrásunk. Mint ahogyan a legtöbb növényi étolaj, így a napraforgó étolaj is a „jó” zsírok közé tartozik, mert nagy arányban tartalmaz egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Általánosságban javasolható, hogy az energiabevitel 15-30%-a származzon a zsírok energiájából. Egy szemléletes példával élve egy evőkanál olaj kb. 10 g, ami 90 kcal energiát tartalmaz, amely egy felnőtt ember napi átlagos energiabevitelének megközelítőleg 4-5 %-a.