E-vitamin
E-vitamin

a sejtek védelméért

A Floriol E-vitamin étolaj természetes antioxidánst tartalmaz és már egy evőkanál is fedezi napi E-vitamin szükségleted 66%-át.

E-vitamin

E-vitamin

a sejtek védelméért

A Floriol E-vitamin étolaj természetes antioxidánst tartalmaz és már egy evőkanál is fedezi napi E-vitamin szükségleted 66%-át.

  • E-vitaminban gazdag finomított napraforgó-étolaj.
  • Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Egy evőkanálnyi termék fedezi a felnőttek számára ajánlott napi E-vitamin-bevitel 66%-át.
  • A Floriol E-vitamin napraforgó-étolaj nemcsak sütéshez, főzéshez, pácoláshoz ajánlott, hanem kiválóan alkalmas saláták, salátaöntetek elkészítéséhez is.
  • Az E-vitaminnak (tokoferoloknak) négy különböző fajtáját ismerjük: alfa-, béta-, gamma-, delta-tokoferol. A napraforgóolaj tokoferol-tartalmának 92-100%-át az alfa-tokoferol teszi ki.
  • A Floriol termékeket fogyassza a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód részeként.

A zsír a legnagyobb energiát képviselő tápanyagunk, és egyben jól raktározható energiaforrásunk. Általánosságban javasolható, hogy az energia bevitel 15- 30%-a származzon a zsírok energiájából. Egy szemléletes példával élve egy evőkanál olaj kb. 10 g, ami 90 kcal energiát tartalmaz, amely egy felnőtt ember napi átlagos energia bevitelének megközelítőleg 4-5 %-a.

A zsírban oldódó vitaminok (A-, D-, E-, K-vitaminok) táplálékból való felszívódásához elengedhetetlenek a zsiradékok, de az epesavak termelődéséhez, és bizonyos hormonok előállításához szintén fontosak. Testünk zsírraktárai a mechanikai hatásoktól is védik belső szerveinket, valamint jó hőszigetelő tulajdonságuk folytán szükség van rájuk a testhőmérséklet szabályzásához.