https://www.traditionrolex.com/1

Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 3 ek rizsecet
  • 1 tk só
  • 6 db bőrös csirke felsőcomb filé
  • 2 póréhagyma
  • 1 dl teriyaki szósz

  • 1 kígyóuborka
  • 3 ek szezámmag
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 ek rizsecet


  • snidling

Csirke yakitori szezámos uborkasalátával

Kalória: ~ 505 kcal

Ha egyszer kipróbáltátok, biztosan nem felejtitek el! A legjobb, ami a csirkével történhet idén nyáron az, ha yakitori lesz belőle!

Elkészítés

  1. Daraboljátok fel a bőrös csirkecomb filét 3-4 cm-es kockákra. Óvatosan, hogy a bőr ne essen le, forgassátok össze a rizsecettel, sóval és a Floriol BODY étolajjal. Tegyétek félre kb. fél órára.
  2. Mossátok meg alaposan a póréhagymát, távolítsátok el a külső rétegeit. Daraboljátok fel kb. 3-4 cm-es hengerekre.
  3. Szeleteljétek negyed körcikkekre a megmosott uborkát, majd egy nagy salátástálban keverjétek össze rizsecettel, szezámolajjal, szezámmaggal. Sózzátok ízlés szerint.
  4. Húzzátok nyársra a bepácolt csirkecomb darabokat úgy, hogy két csirkecomb közé mindig kerüljön a nyársra egy póréhagyma is.
  5. Hevítsetek a kerti grillben faszenet. Ha megfelelő a parázs, és a kívánt hőmérsékletet is elérte, finoman kenjék be Floriol BODY étolajjal a rácsot.
  6. Helyezzétek a rácsra a nyársra húzott húsokat. 2-3 perc sütés után forgassatok rajta, amíg egyenletesen körben lepirul. Ecseteljétek le teriyaki szósszal a nyársakat, majd süssétek oldalanként további 1-1 percig, közben végig ecseteljetek. Sütés után tegyétek félre a húsokat még egy kör teriyaki ecsetelésre.
  7. Tálaljátok forrón a nyársakat a hideg uborkasalátával és friss snidlinggel.

 

 

Tippek

  • Elektromos grillben, vagy akár serpenyőben is elkészíthetitek, bár a faszén sokat hozzátesz az ízéhez.
  • Csirke mellből is finom lesz, de a bőrt hagyjátok rajta a mellfiléken is.
  • Könnyen elkészíthető házilag is a teriyaki szósz: forraljatok össze 10 dkg cukrot 1 dl szójaszósszal, 1 dl mirinnel (rizsbor főzéshez) és 1 dl vízzel.

 

Allergének

  • szezám
  • szója
  • glutén
További receptjeink
Zablisztes ropi
Achar csirke curry vadrizzsel
Házi granola szelet
Káposztás fasírtgolyók
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Finn lazacleves
A házi chips titkai
Perui quinoás avokádósaláta
Sütőtökös krumplis gratin
Sütőtökös pogácsa
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Pho leves - Vietnámi húsleves
Őszi skillet
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Mandulás-zsályás muffin
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1