https://www.traditionrolex.com/1

Pho leves - Vietnámi húsleves
Pho leves - Vietnámi húsleves
Pho leves - Vietnámi húsleves
Hozzávalók

8 főre

  • ujjnyi darab gyömbér
  • 4-5 db csillagánizs
  • 4-5 cm rúd fahéj
  • 3-4 db kardamom
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1,2 kg húsos csont
  • 7-8 liter víz
  • 3-4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 60 dkg marha hátszín vagy bélszín
  • 2 közepes fej hagyma héjastól
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek halszósz/osztrigaszósz
  • friss, kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 2 lime
  • 100 g mungóbabcsíra
  • 300 g rizstészta
  • friss koriander

Pho leves - Vietnámi húsleves

Mindenki kedvenc vietnámi levese mostantól otthon is elkészíthető.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 4 óra

  1. Magas falú nagy levesesfazékban tegyük fel főzni a húsos csontot. Ahogy felforrt, húzzuk le a tűzről, öblítsük le a habot a csontról, majd tiszta vízzel tegyük fel újra.
  2. Teflonserpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk le a félbevágott hagymát héjastól és a félbevágott gyömbért, amíg szét sötétbarna árnyalatot kapnak és karamellizálódnak. Tegyük a levesbe.
  3. Pirítsuk le a kardamomot, a szegfűszeget, a fahéjat és a csillagánizst is 3-4 percig, amíg felszáll az illatuk, majd tegyük ezeket is a készülő leveshez. Tegyük bele a fokhagymagerezdeket egészben, majd alacsony lángon főzzük 4 órán keresztül. A keletkező habot szedjük le kanállal!
  4. Ha elkészült az alaplé, szedjük ki a csontot, majd szűrjük le a fűszereket. A tiszta levet tegyük vissza a tűzre, és pár kanál halszósszal ízesítsük készre.
  5. Hevítsünk Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Vágjuk félbe hosszában a bélszínt vagy hátszínt, majd mintha steaket sütnénk, egyenletesen pirítsuk körbe 4-5 perc alatt, hogy egységes kéreg keletkezzen rajta. Tegyük vágódeszkára pihenni 8-10 percre, majd szeljük fel 2-3 mm vastag szeletekre. Nem baj, ha kicsit véres még a közepe, a forró leves megfőzi majd a tányérban!
  6. Áztassuk forrásban lévő vízbe a rizstésztát, majd ha megpuhult, szűrjük le és szedjük tányérokba. Tegyünk rá a mungóbabcsírát, ízlés szerint kevés friss chilit és koriandert, majd a hússzeleteket is. Merjük rá a tűzforró levest, és már tálalhatjuk is lime gerezdekkel.

Tippek

  • Főzés előtt 190 fokosra előmelegített sütőben süssük elő a húsos marhacsontot 20-25 percig, amíg megpirul. Szép mélybarna lesz tőle a leves!
  • Akármilyen csírát használhatunk a leveshez.
  • A levesbetétnek szánt hús körbesütésénél legyen minél forróbb a serpenyő, úgy keletkezik rajta szép kéreg!

 

Allergének

  • szója
További receptjeink
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Sütőtökös muffin almás karamellel
Bazsalikomos cukkinikrémleves cseresznyével
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Káposztás fasírtgolyók
Húsvéti sonkasaláta
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Fetasajtos-spenótos kölespite
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Chorizos csicseriborsó
Római sali tejfölös öntettel
Fokhagymás-spenótos garnéla
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1