Finn lazacleves
Finn lazacleves
Hozzávalók

6 főre:

  • 30 dkg lazacfilé
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • 3 nagyobb krumpli
  • 2 dl tejszín
  • kapor a tálaláshoz
  • só, bors

Finn lazacleves

Kalória: ~ 457 kcal

Könnyű, frissítő leves, ami akár főételként is megállja a helyét. Érdemes kipróbálni!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hevítsünk Floriol Cardio étolajat magas falú fazékban, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pár perc dinsztelést követően keverjük hozzá a megpucolt és felkarikázott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert. Pároljuk 4-5 percig, majd öntsük fel liternyi forró vízzel.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk apró kockákra, majd tegyük ezt is a leveshez. Sózzuk meg, majd 25-30 perc alatt főzzük puhára a zöldségeket.
  3. Öntsük a tejszínt a leveshez és forraljuk újra.
  4. Éles késsel távolítsuk el a lazac bőrét. Szeljük a halat 3-4 centis darabokra, majd tegyük a leveshez. Főzzük 5-10 percig, aztán el is zárhatjuk. Tálaljuk forrón, friss kaporral!

ALLERGÉNEK

  • hal
  • laktóz
  • zeller

TIPPEK

  • Miután felszeltük, sózzuk be finoman a halat!
  • Tálaljuk citromgerezdekkel.
  • Nagyon finom lesz kanálnyi tejföllel is