Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Hozzávalók
- 1 cukordinnye
- 8-12 szelet pármai sonka
- 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 100 g rukkola
- 10-15 db koktélparadicsom
- friss bazsalikom a tálaláshoz
- só, bors
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Kalória: 279 kcal
Egy fantasztikus páros: lédús dinnye és sós sonka. Idén nyáron sem lehet vele betelni.
Elkészítés
- A cukordinnyét vágjuk cikkekre, szedjük ki a magjait, majd szeljük le a héját.
- Keverjük össze a tányérunkon a megmosott rukkolát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a dinnyét, és pár szelet pármai sonkát.
- Locsoljuk meg finoman Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd hintsük meg friss bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Tippek
- Sárgadinnyét is használhatunk a cukordinnye helyett.
- Érdemes frissen, elkészítés után közvetlenül elfogyasztani!
- Kevés friss menta is jól harmonizál vele.