https://www.traditionrolex.com/1

Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Hozzávalók
  • 500 g kelbimbó
  • 5 db lilahagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma héjában
  • 2-3 ek szezámmag
  • 1 tk őrölt koriander
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 2 kk só
  • 1 citrom leve
  • 3 ek Floriol Cardio étolaj

 

  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 2 db 25 dkg-os marha bélszín
  • bors
  • durva szemű só és újhagyma a tálaláshoz
  • 3dl vörösbor
  • 2 kiskanál méz
  • 1 kiskanál teljes kiőrlésű liszt

Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval

Kalória: ~ 445 kcal

Egy laktató vasárnapi ebéd: finom, szaftos hús és sült kelbimbók harmóniája.  

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra.
  2. A kelbimbót alaposan mossátok meg és szedjétek le a külső héjait.
  3. Nagy keverőedényben forgassátok össze Floriol Cardio étolajjal, sóval, a citrom levével, balzsamecettel és korianderrel. Öntsétek egy megfelelő méretű tepsibe.
  4. A megpucolt és nagy cikkekre vágott lilahagymát rejtsétek a kelbimbók közé, végül a megmosott fokhagymagerezdeket is, héjastól.
  5. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és egyszer átkavarva, 40 perc alatt süssétek aranybarnára. Ha elkészült, vegyétek ki, és emeljétek a sütő hőmérsékletét 210° fokra.
  6. Legalább fél órával sütés előtt vegyétek ki a hűtőből a steaket, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  7. Forrósítsatok fel nagy lángon egy teflonserpenyőt, vagy egy öntöttvas serpenyőt. Ha már nagyon forró, öntsetek rá 2 kanálnyi Floriol Cardio étolajat, majd helyezzétek bele óvatosan a hússzeleteket. Gyorsan és gyakran forgatva pár perc alatt pirítsátok körbe, hogy egyenletes kérge legyen a húsnak.
  8. Tegyétek a félkész húst az előmelegített sütőbe, és további 6-7 perc alatt süssétek készre.
  9. A serpenyőben megmaradt hús szaftjához tegyétek hozzá az 1 kiskanál lisztet és a 2 kiskanál mézet. 1 percig főzzétek, majd apránként öntsétek hozzá a vörösbort. Forraljátok el az alkoholt a mártásból 4 5 perc alatt, ha kell sózzátok, borsozzátok ízlés szerint.
  10. Pihentessük vágódeszkán a húst 5 percig, majd vágjuk vékony szeletekre. Durva szemű sóval finoman sózzuk meg, borsozzuk ízlés szerint, kanalazzunk rájuk egy két kanállal a vörösboros mártásból, majd tálaljuk a sült kelbimbóval és kevés, vékonyra szelt újhagymával.

Tippek

  • Használatok olyan serpenyőt a húshoz, aminek fémből van a nyele, és bírja a hőt. Vigyázzatok, hogy csak hőálló kesztyűvel érjünk hozzá!
  • Tálaláskor se sajnáljátok a balzsamecetet!
  • Ha sütőben fejezitek be a steaket, a következő ideig süssétek: Rare - 4-5 perc, medium 6-7 perc, well done 8-10 perc.

Allergének

  • szezámmag

  • glutén
További receptjeink
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Spanyol omlett
Olívaolajos málnás piskótatorta
Finn lazacleves
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Pikáns mézes-mustáros öntet
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Fügelekváros muffin
Pisztáciás egrestorta
Francia hagymaleves
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Vegán töltött káposzta
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Házi BBQ szósz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1