https://www.traditionrolex.com/1

Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Hozzávalók
  • 1 polip (1-1,3 kg)
  • 4 ek Floriol BODY étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 4-5 ág friss kakukkfű
  • 400 g fekete magozott olajbogyó
  • 1 kk mustár
  • 1 ek szardella (filé, olajban vagy paszta)
  • 2 ek kapribogyó
  • 3-4 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 50 g petrezselyem
  • 20 g friss bazsalikom
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 citrom
  • só, bors

Grillezett polip olajbogyó tapenáddal

Kalória: ~ 620 kcal

Polipot grillezni nem is bonyolult, ráadásul igazán különleges finomság. A titka az előfőzésben rejlik!

Elkészítés

  1. Mossátok meg a polipot, majd daraboljátok fel: a csápok legszélesebb végén vágjátok fel, hogy 8 lábat kapjatok és egy fejet. Távolítsátok el a polip csőrét a fejrész aljából.
  2. Forraljátok fel a vörösbort másfél liternyi vízzel. Adjátok hozzá a kakukkfüvet, 3 gerezd fokhagymát, kávéskanálnyi sót, borsot. Ha felforrt, helyezzétek bele a polip darabokat, fedjétek le, és közepesnél nem erősebb fokozaton főzzétek puhára 35-45 perc alatt. Ha elkészült, szűrjétek le a főzővizet.
  3. Tegyétek a magozott olajbogyót konyhai aprítógépbe a friss bazsalikommal, petrezselyemmel és 1 gerezd fokhagymával, és aprítsátok fel. Közben adjátok hozzá a szardellát, a kapribogyót, mustárt, a balzsamecetet, pár kanálnyi Floriol BODY étolajat, majd folytassátok a pürésítést, hogy sűrű krémet kapjatok.
  4. Pácoljátok be az előfőzött polipot pár kanálnyi Floriol BODY étolajba, amibe csavarjátok bele fél citrom levét is.
  5. Készítsetek elegendő hőt adó parazsat a kerti grillben, vagy melegítsétek fel az elektromos grillt.
  6. Helyezzétek a polip darabokat a grillrácsra. 3-4 perc sütés után forgassatok rajta, és süssétek készre további 3-4 perc alatt. Közben facsarhattok rá citromot, őrölhettek rá borsot!
  7. Tálaljátok forrón a hideg olajbogyó tapenáddal.

Tippek

  • Tálalhatjátok sült lepénykenyérrel, vagy párolt rizzsel is.
  • A tálaláshoz tegyetek félre friss bazsalikomot, és néhány egész olajbogyót.
  • Locsoljátok meg a tapenádot Floriol Extraszűz Olívaolajjal!
  • Grillezzetek a polip mellé padlizsánt is.

Allergének

  • mustár
  • puhatesű
  • hal
További receptjeink
Currys halleves
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Almás édes chili szósz
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Mapo Tofu
Marhahúsos sütőtöksaláta
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Szilvás-csokis torta
Kovászos uborkakrémleves
Rizsbundás szilva
Vöröslencse shakshuka
Húsmentes feketebab hamburger
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1