https://www.traditionrolex.com/1

Húsmentes feketebab hamburger
Húsmentes feketebab hamburger
Húsmentes feketebab hamburger
Hozzávalók

A babpogácsához:

  • 3 x 400 g konzerv feketebab
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek worchestershire mártás
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 tk chipotle chili por
  • 1 tojás
  • 100 g pirított mogyoró
  • 130 g feta sajt
  • 70 g zsemlemorzsa
  • 4 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • só, bors

 

A hamburger összeállításához:

  • 6 db hamburger buci
  • 6x3 szelet sajt ízlés szerint
  • friss saláta
  • ketchup, majonéz ízlés szerint

Húsmentes feketebab hamburger

Kalória: 543 kcal

Akkor sem kell lemondani egy jó hamburgerről, ha nem kívánjuk a húst a melegben! Készítsük a pogácsát babból, így is tökéletes, fehérjében gazdag ebédünk lesz!

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Öntsük le a konzerv feketebabok levét, majd terítsük el egyenletesen egy nagy tepsiben. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10 percig, amíg elkezd repedezni a héja, és kiszárad a bab. Hagyjuk kihűlni.
  2. Nagy teflonserpenyőben kevés étolajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  3. Konyhai aprítógépben daráljuk meg a pörkölt mogyorót. Adjuk hozzá a megszárított feketebabot, a pirított hagymákat és az összes fűszert, majd daráljuk tovább, hogy egynemű masszát kapjunk. Morzsoljuk a feta sajtot is hozzá, és daráljuk tovább.
  4. Keverjük a masszához kézzel a tojást, majd a zsemlemorzsát is. Sózzuk ízlés szerint, és mintha normál darált hússal dolgoznánk, formázzunk pogácsákat a masszából.
  5. Nagy teflonserpenyőben közepesnél gyengébb lángon, kíméletesen, kevés Floriol Omega 3&6 étolajon pirítsuk meg a babpogácsákat, ez oldalanként kb. 3-5 perc.
  6. Pirítsuk meg a félbevágott hamburger bucikat is, majd kedvünk szerint állítsuk össze a hamburgert, tegyünk bele sajtokat, salátát.

Tippek

  • Fontos, hogy próbáljunk meg minél több folyadékot kiszárítani a feketebabból!
  • Használhatunk finom füstös chipotle mártást is a burger elkészítéséhez. A füstölt íz sokat dob rajta!
  • Mogyoró helyett kesudióval is nagyon finom!

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
  • diófélék
  • mogyoró
További receptjeink
Zöldbabos burgonyaleves sonkával
Narancsos-citromfüves pulyka
Scsí leves
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Tejcsokis-diós fánk
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Olajban fagyasztott fűszerek
Spárgás csigatészta
Sonkás Crepe
Epres tejpite
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Fekete kagyló spagettivel
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Mákos barchesz
Mustáros malacpofa lencsével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1