https://www.traditionrolex.com/1

Scsí leves
Scsí leves
Scsí leves
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol POWER étolaj
  • 3 közepes fej hagyma
  • 60 dkg marha szegy
  • 60 dkg sertésborda
  • 60 dkg káposzta
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 2-3 ek sűrített paradicsom
  • 6 db babérlevél
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db petrezselyemgyökér
  • 50 dkg krumpli
  • 2 tk lestyán
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 cs kapor + a tálaláshoz
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

Scsí leves

Kalória: ~ 490 kcal

Igazi téli kedvenc lesz a scsí leves forró, telt ízeivel, a sok zöldséggel és a hússal! Hosszan készül, de megéri a végeredmény.

Elkészítés

  1. Egy magas falú nagy fazékban, kevés Floriol POWER étolajon pirítsátok meg az apróra vágott hagymát.
  2. Mielőtt színt kapna, adjátok hozzá a vékony csíkokra vágott káposztát, majd az átöblített, feldarabolt savanyú káposztát is. Kicsit pirítsátok át, majd keverjétek hozzá a sűrített paradicsomot is.
  3. Öntsétek fel 2-3 liternyi vízzel (vagy zöldség alaplével), majd adjátok hozzá a két fajta húst, egészben. Dobjátok a levesbe a babérleveleket, az egész borsot, a köteg petrezselymet egészben, majd sózzátok ízlés szerint. Fedjétek le, és főzzétek 3 órán keresztül.
  4. Pucoljátok meg a répát, a petrezselyemgyökeret, majd vágjátok fel gyufaszál méretűre. A krumplit hámozzátok meg, mossátok meg, majd daraboljátok fel 2 cm-es kockákra.
  5. Ha megpuhult a hús, szedjétek ki a levesből. Távolítsátok el a csontot, majd daraboljátok fel a húst, és tegyétek félre.
  6. Ezután mehet a levesbe a felaprított répa, a petrezselyemgyökér és a krumpli. Hintsétek meg a lestyánnal, és adjátok hozzá a köteg kaprot is.
  7. Főzzétek készre a levest további 30-40 perc alatt.
  8. Tálaljátok forrón a scsí levest a leveshússal, krémesre kevert tejföllel és friss kaporral!

 

Tippek

  • Minél tovább készül a scsí, annál finomabb!
  • Tehettek a levesbe a savanyú káposzta levéből is.
  • Más fajta húsokkal is készíthetitek, de használjatok több fajtát!
További receptjeink
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Pisztáciás panforte
Sült barack vaníliafagyival
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Új!
Tonhal caprese
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Tejcsokis-diós fánk
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Epres spenótsaláta fetával
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Rozmaringos fehérbab-krém
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1