https://www.traditionrolex.com/1

Pisztáciás panforte
Pisztáciás panforte
Pisztáciás panforte
Hozzávalók

6 főre

  • 100 g liszt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk szerecsendió
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt koriander
  • 2 ek kakaópor
  • 150 g kesudió
  • 150 g aszalt füge
  • 100 g pisztácia
  • 3 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
  • 200 g méz
  • 140 g cukor
  • fél narancs leve

 

  • porcukor a tálaláshoz

Pisztáciás panforte

Kalória: ~ 419 kcal

Az olaszoknál tipikus karácsonyi desszert a panforte. Nagyon édes, nagyon masszív és a pisztáciától itt-ott rikítóan zöld. Az egyik legnagyobb előnye mégis az, hogy sokáig eláll, így akár már az ünnepi készülődés tetőfoka előtt elkészíthetjük.

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a kakaóval, a fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel és a korianderrel.
  3. Vágjuk apróra a fügét, majd keverjük ezt is a száraz alapanyagokhoz a kesudióval és a pucolt pisztáciával együtt.
  4. Kis szószos edényben hevítsük forrásig a cukrot a mézzel, a Floriol Extraszűz Olívaolajjal és a narancs levével. Közben kavarjuk, nehogy odaégjen.
  5. Öntsük a forró mézes cukrot a többi alapanyaghoz, és fakanállal gyorsan keverjük el egészen, hogy sűrű, nyúlós masszát kapjunk.
  6. Terítsük el azonnal egy sütőpapírral bélelt sütőformában, majd nyomkodjuk egyenletesre. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.
  7. Hagyjuk teljesen kihűlni, tálalás előtt pedig hintsük be porcukorral.

Allergének

  • diófélék
  • glutén 

Tippek

  • A család ízlése alapján tehetünk bele akár mandulát vagy mogyorót is.
  • A massza terítésekor használjuk nyugodtan a kezünket!
  • Rendesen becsomagolva hetekig eláll.
További receptjeink
Nápolyi karneváli ricotta torta
Hajdinasaláta sült fetával
Fekete kagyló spagettivel
Mustáros malacpofa lencsével
Zöldséges muhammara papadammal
Házi BBQ szósz
Epres banánkenyér
Olajban fagyasztott fűszerek
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Sütőtökös krumplis gratin
Nyulas ravioli gombaszósszal
Ősz Ízei Bowl
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Marhahúsos sütőtöksaláta
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1