https://www.traditionrolex.com/1

Spárgás csigatészta
Spárgás csigatészta
Spárgás csigatészta
Hozzávalók

HOZZÁVALÓK

  • 250 g olasz csigatészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 2-3 dl tejszín
  • 10 dkg parmezán
  • friss bazsalikom
  • só, bors

Spárgás csigatészta

Kalória: ~ 424 kcal

Olyan rövid a spárgaszezon, hogy az évnek ebben a szakaszában érdemes heti rendszerességgel készítenünk belőle valamilyen finomságot. Ez a tavaszi tésztaétel gyorsan elkészül és isteni. 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mossuk meg a spárgákat. Törjük le a végeit, ha szükséges, akkor finoman hámozzuk is meg. Szeleteljük 4-5 centis darabokra.
  2. Bőséges mennyiségű, forrásban lévő, sós vízben főzzük puhára az olasz csigatésztát a csomagolásán leírt módon.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol E-vitamin étolajat. Pirítsuk meg pár perc alatt a spárgát, majd tegyük mellé az apróra vágott fokhagymát is és a hajszálvékonyra szelt, húsos szalonnát is.
  4. 3-4 perc pirítás után öntsük fel a száraz fehérborral, majd a tejszínnel is, és 10 perc alatt főzzük készre. Sózzuk ízlés szerint.
  5. Forgassuk össze a kész tésztát a szósszal. Tálaljuk forrón, friss bazsalikommal és parmezánnal!

ALLERGÉNEK

  • glutén
  • laktóz

TIPPEK

  • Zöld spárga helyett kipróbálhatjuk fehér spárgával is, amit ne felejtsünk el meghámozni.
  • Extraként tegyünk rá reszelt sajtot, leginkább valamilyen kemény fajtát: cheddart vagy parmezánt.
  • Fűszerezhetjük még apróra vágott, friss metélőhagymával, ami remekül kiegészíti a spárga ízét.
További receptjeink
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Tormakrémes-lazacos kréker
Nápolyi karneváli ricotta torta
Almás édes chili szósz
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Zablisztes ropi
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Őszi skillet
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Cukkini lasagne
Scsí leves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1