https://www.traditionrolex.com/1

Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Hozzávalók

6 főre

A fasírthoz:

 

A főzelékhez:

  • 2 fej hagyma
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • 100 g sárgaborsó (beáztatva)
  • 2 dl kókusztej
  • 3-4 babérlevél
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • friss koriander
  • kanálnyi natúr joghurt

Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal

Kalória: ~ 478 kcal

Turbózzuk fel magunkat energiával és vitaminokkal a télre! Ebbe a fasírtba friss zöldfűszereket kevertünk, így a sárgaborsóval együtt nem csak finom, de egyben tartalmas ebédet is készíthetünk.

ELKÉSZÍTÉS

  1. A főzést megelőző fél nappal áztassuk be a sárgaborsót.
  2. Reszeljük le apró lyukú reszelőn a cukkinit, majd csepegtessük le a levét. A petrezselymet vágjuk egészen apróra. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a kétféle darált hússal a cukkinit és a petrezselymet, sózzuk meg, majd formázzunk 6-8 centi széles húspogácsákat. Hagyjuk pihenni, amíg elkészül a főzelék.
  3. Magas falú edényben hevítsünk Floriol étolajat, majd fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Amint színt kapnak, keverjük hozzá a fűszerpaprikát és a babérlevelet. Rögtön adjuk hozzá a beáztatott sárgaborsót is, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy centi magasan ellepje. Ezután vegyük kicsire a lángot, fedjük le, és főzzük félkészre 30-40 perc alatt.
  4. Ha elkezd a sárgaborsó puhulni, öntsük fel a kókusztejjel, sózzuk ízlés szerint, és gyakran kavarva további 20-30 perc alatt főzzük teljesen puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot! Végezetül facsarjuk bele a citrom levét.
  5. Közben készítsük el a fasírtokat: hevítsünk Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben, majd helyezzük bele a húspogácsákat. Süssük oldalanként 2-3 percig, hogy lepiruljon.
  6. Tálaljuk forrón kanálnyi krémesre kevert natúr joghurtttal és friss korianderrel!

TIPPEK

  • Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk friss chilivel.
  • Bátran ízesítsük a sárgalencsét kedvünk szerinti curryvel!
  • Beáztatás nélkül is elkészül a sárgaborsó, de tovább tart, és jobban oda kell figyelni, hogy ne kapjon oda.

ALLERGÉNEK

  • glutén
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Gyömbéres keksz
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Ősz Ízei Bowl
Sonkás Crepe
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Boeuf Bourguignon
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Sütőben sült fánk
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Chorizos csicseriborsó
Perui quinoás avokádósaláta
Mentás borsókrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1