https://www.traditionrolex.com/1

Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Hozzávalók

4 főre:

A zöldségvagdalthoz:

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 g gomba
  • 6-8 szál halványító zeller
  • 100 g spenót
  • 50 g rukkola
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 szelet kenyér (60-70 g)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 4 tojás
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • só, bors

A salátához:

  • 1 marék koktélparadicsom
  • 150 g friss vegyes saláta
  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • fél citrom leve
  • 100 g tökmag
  • 100 g napraforgómag

Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával

Hús nélkül is lehet vagdaltat készíteni. Egy kis gomba és spenót, és igazán tartalmas lesz, sok fehérjével.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 175° fokra.
  2. Vágjátok kockákra a kenyeret, majd áztassátok be alaposan a joghurttal elkevert vízbe.
  3. Tegyétek nagy tepsibe a napraforgómagot és a tökmagot, majd 8-10 perc alatt pirítsátok meg az előmelegített sütőben.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek 2-3 kanálnyi Floriol BODY étolajat, majd futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát.
  5. Keverjétek hozzá a megmosott és vékonyra szeletelt gombát, majd a zellert is. Pirítsátok, amíg aranybarna nem lesz, majd forgassátok hozzá a megmosott és leszárított spenótot, rukkolát és végül a feldarabolt petrezselymet is. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint és hagyjátok összeesni a zöldségeket majd vegyétek le a tűzről, hogy hűljön kicsit.
  6. Nyomkodjátok ki a vizet a beáztatott kenyér darabokból, majd keverjétek az előpirított zöldségekhez. Forgassátok hozzá a tojásokat is, majd gyúrjátok össze finoman.
  7. Kenjetek ki Floriol BODY étolajjal egy őzgerinc formát, vagy hosszúkás tepsit, és töltsétek meg a zöldséges fasírttal. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssétek készre.
  8. Keverjétek el az alaposan megmosott, majd feldarabolt paradicsomot a vegyes salátával, és finoman locsoljátok meg Floriol BODY étolajjal. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint, és facsarjatok bele egy fél citrom levét.
  9. Hintsétek meg az előpirított magvakkal, majd tálaljátok a forró zöldségfasírttal.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • zeller
  • tojás

Tippek

  • Keverjetek az előpirított napraforgómagból is a fasírthoz sütés előtt!
  • A petrezselyem mellett keverhettek a fasírthoz kakukkfüvet, bazsalikomot és majorannát is!
  • Maradék cukkini vagy padlizsán apróra vágva szintén elfér a zöldségfasírtban!

 

További receptjeink
Vegán töltött káposzta
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Bárány muszaka
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Spanyol omlett
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Citromos fehérbableves parmezánnal
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Epres spenótsaláta fetával
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
A házi chips titkai
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1