https://www.traditionrolex.com/1

Citromos fehérbableves parmezánnal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Citromos fehérbableves parmezánnal
Hozzávalók

 

  • 3 közepes sárgarépa
  • 3 kicsi petrezselyemgyökér
  • 5 szál halványító zeller
  • 5 kis gerezd fokhagyma
  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,5 l víz
  • 400 g fehér bab vagy 2x400 g konzerv fehér bab
  • 2 rövidebb szál friss rozmaring
  • 5-6 szem egész bors
  • 1 egész citrom
  • friss bazsalikom
  • 8 szelet bacon
  • 10 dkg parmezán
  • só, bors

Citromos fehérbableves parmezánnal

Kalória: ~ 342 Kcal kcal

A citromtól lesz igazán bombasztikus ez a fehérbableves, na és persze az örök kedvenctől, a parmezántól.

Elkészítés

  1. Magas falú leveses fazékban hevítsünk kevés Floriol Omega 3&6 étolajat. Adjuk hozzá a megpucolt és megmosott, majd felaprított zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a fokhagymát. Gyakran keverve pirítsuk 4-5 percig a zöldségeket, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Forraljuk fel, majd öntsük fel a vízzel is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, majd terítsük el rajta a szeletelt bacont. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 8-9 perc alatt süssük készre, amíg ropogósra sül.
  3. Ha megpuhultak a zöldségek, adjuk a leveshez a konzerv fehérbabot és a rozmaringot. Főzzük további negyedórát, majd végül állítsuk be a leves ízeit citrommal, sóval.
  4. Tálaljuk forrón forgácsolt parmezánnal, friss bazsalikommal és ropogós baconchipsszel!

Tippek

  • Száraz bab használata esetén egy nappal korábban áztassuk be a babot, majd a zöldségekkel együtt kezdjük el főzni.
  • Felhasználhatjuk a konzerv bab levét is, így sokkal sűrűbb lesz majd a levesünk.

Allergének

  • zeller
  • laktóz
További receptjeink
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Pikáns mézes-mustáros öntet
Diós-spenótos galette
Chorizós-krumplis taco
Sütőtökös csirkecurry
Fügével és manchego sajttal töltött csirkemell portói mártással
Gomba shakshuka
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Cukkini lasagne
Thai tök curry köményes rizzsel
Házi granola szelet
Sütőtökös krumplis gratin
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Tejfölös nyúlraguleves
Csirkés paella
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1