https://www.traditionrolex.com/1

Thai tök curry köményes rizzsel
Thai tök curry köményes rizzsel
Thai tök curry köményes rizzsel
Hozzávalók

A curryhez:

2 db közepes, zsenge tök

2 közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1-2 ek sárga currypaszta

4 dl kókusztej

1 egész csirkemell filé / 2-4 db csirke felsőcomb filé

2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj

friss koriander

2-3 db koktélparadicsom

fél citrom leve

 

A rizshez:

2 ek Floriol Omega étolaj

150 g rizs

2 ek egész kömény

2,5 dl víz

Thai tök curry köményes rizzsel

Kalória: ~ 460 kcal

Sokféle íz találkozik ebben az ételben, mégis kiegyensúlyozott az ízvilága. A zsenge tököt és a kókusztejszínt remekül feldobja a köményes rizs.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hámozzuk meg a tököket, majd vágjuk félbe és kaparjuk ki a magjait. Daraboljuk fel 1,5-2 centis kockákra.
  2. Magas falú edényben hevítsünk Floriol Omega 3&6 étolajat. Pirítsuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a currypasztát is. Folytassuk a pirítást, és pont mielőtt odakapna, keverjük hozzá a felaprított tök felét. Öntsük fel a kókusztejjel, sózzuk ízlés szerint, és főzzük 10 percig, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült, adjuk hozzá egy fél citrom levét, majd turmixoljuk össze az ételt.
  3. Közben kezdjük el a rizsfőzést is. Magas falú edényben hevítsük fel a Floriol Omega 3&6 étolajat. Rögtön adjuk hozzá az egész köményt is, majd ha pattogni kezd, mehet rá a rizs. Folyamatosan keverve pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le, és tegyük a tűzhely legalacsonyabb fokozatára, 20 percre.
  4. Hevítsünk wokban, vagy egy nagy teflonserpenyőben Floriol Omega 3&6 étolajat. Pár perc alatt pirítsuk meg benne a 2-3 centis darabokra vágott csirkehúst. Ha már jól lepirult, adjuk hozzá a maradék tököt is. Keverjük gyakran az ételt minél nagyobb lángon, hogy ne legyen ideje a piruló töknek levet eresztenie!
  5. Amint színt kap a hús és a tök, öntsük rá a sárga currys tökszószt, majd főzzük készre 10 perc alatt.
  6. Tálaljuk forrón a köményes rizzsel és friss korianderrel.

TIPPEK

  • Tegyünk pár koktélparadicsomot a piruló csirke mellé!
  • Ízesíthetjük az ételt még citromlével vagy chilivel.
  • Kömény helyett egész római köményt is használhatunk.
További receptjeink
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Meggyes-mandulás krémleves
Citromos fehérbableves parmezánnal
Misos-körtés zellerkrémleves
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Császármorzsa narancsszósszal
Új!
Zablisztes ropi
Lazac szőlőchutneyval
Sütőtökös pogácsa
Teriyaki lazac rizstésztával
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Gomba shakshuka
Csirkés paella
Forró sajtmártás
Perui quinoás avokádósaláta
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1