https://www.traditionrolex.com/1

Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Hozzávalók

A padlizsánhoz:

A quinoasalátához:

  • 100 g quinoa
  • 100 g rukkola
  • 50 g fenyőmag
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • frissen őrölt bors

Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal

Kalória: ~ 370 kcal

Bár friss és nyári az étel, de a fenyőmagtól egy hűvös erdei sétára is emlékeztet ez a csodás padlizsános quinoasaláta.

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben, fedő alatt, közepesnél alacsonyabb lángon, 25-30 perc alatt főzzétek meg a quinoát. Akkor lesz kész, ha a vizet magába szívja a quinoa és kinyílnak a magok. Ha elkészült, tegyétek félre.
  2. Mossátok meg, majd vágjátok 1,5 cm-es kockákra a padlizsánt. Finoman sózzátok meg, majd hagyjátok levet ereszteni fél óráig, ezután itassátok fel a nedvességet.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek Floriol E-vitamin étolajat. Ha elég forró, tegyétek bele a felkockázott padlizsánt. Hintsétek meg szerecsendióval. Süssétek készre 20 perc alatt nagy lángon, gyakran forgatva. Ha beszívná a padlizsán az olajat, pótoljátok. Amikor elkészült, szedjétek ki a serpenyőből és hagyjátok kihűlni.
  4. Tegyétek a fenyőmagot a teflonserpenyőbe, majd közepes lángon pirítsátok meg 5-7 perc alatt. Rázogassátok folyamatosan, vigyázzatok, hogy ne égjen oda!
  5. Ezután egy nagy salátástálban forgassátok össze a quinoát a sült padlizsánnal, a fenyőmaggal, az alaposan megmosott, leszárított rukkolával és egy evőkanálnyi Floriol E-vitamin étolajjal.
  6. Keverjétek a salátához a megmosott, kisebb darabokra tépett bazsalikomleveleket is. Öntsétek a salátához a balzsamecetet, majd hintsétek meg frissen őrölt borssal. Ha kell, ízlés szerint sózzátok még meg a salátát, majd tálaljátok!

Tippek

  • Vigyázzatok, a fenyőmag nagyon könnyen megég. Miután elzártátok alatta a tüzet, még tovább fog pirulni a forró serpenyőben.
  • Mozzarellával is nagyon finom a saláta!
  • Ízesíthetitek tálalás előtt pár csepp Floriol Extraszűz Olívaolajjal is az ételt.

Allergének

  • diófélék
További receptjeink
Spanyol omlett
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Tavaszi hosszan sült csirke posírozott tojással
Diós-Csokis keksz
Cukkinis-rozmaringos farinata
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Padlizsános piláf
Citromos fehérbableves parmezánnal
Lime-os csicseriborsó öntet
Sonkás Crepe
Házi granola szelet
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Kovászos uborkakrémleves
Csirkés paella
Fekete kagyló spagettivel
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1