Diós-Csokis keksz
Diós-Csokis keksz
Hozzávalók

 6 főre

  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1,3 dl Floriol Olívaolaj
  • csipet só
  • 100 g barna cukor
  • 100 g kristálycukor
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 150 g dió
  • 100 g étcsoki pasztilla
  • 1 tojás + 1 sárgája

Diós-Csokis keksz

Kalória: ~ 97 kcal

Gyorsan megvan és felvidít egy rossz nap után, mi az? A válasz a diós-csokis keksz, ami nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is lesz a családban.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Nagy keverőedényben forgassuk össze a lisztet a csipet sóval és a sütőporral.
  3. Verjük habosodásig a tojásokat a kétfajta cukorral és a vaníliával. További folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a Floriol Olívaolajat. Forgassuk össze a bekevert liszttel, végül pedig a feldarabolt dióval és a csokipasztillával.
  4. Helyezzünk kanálnyi darabokat a tésztából sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

TIPPEK

  • Hagyjunk elegendő helyet a tepsiben a tésztakupacok között, ki fognak lapulni a hőtől.
  • Csokipasztilla hiányában darabolt étcsokiból is elkészíthetjük.
  • Kedvünk szerint használhatunk mogyorót, kesudiót és mandulát is a kekszhez!

ALLERGÉNEK

  • glutén
  • tojás 
  • diófélék