https://www.traditionrolex.com/1

Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Hozzávalók
  • 1 bőr nélküli lazac filé (1,2-1,4 kg)
  • 2 kezeletlen citrom héja
  • 2 ek rózsabors
  • 2 tk mustármag
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 6 babérlevél
  • 2 -3 dl Floriol BODY étolaj

 

  • 1 karfiol
  • 50 dkg krumpli
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 20 dkg parmezán
  • 1 gránátalma

Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel

Kalória: ~ 658 kcal

Ennél szaftosabb halas fogásról álmodni se lehet! A konfitálástól ráadásul gyönyörű rózsaszín marad a hal, miközben szinte szétolvad a szájban.

Elkészítés

  1. Pucoljátok meg a krumplit és a karfiolt, mossátok meg, daraboljátok fel, majd főzzétek puhára enyhén sós vízben 40-45 perc alatt.
  2. Ha elkészültek a zöldségek, szűrjétek le, és keverjétek hozzá a lereszelt parmezán sajtot és a szerecsendiót. Botmixerrel pürésítsétek addig, amíg egészen krémes lesz.
  3. Melegítsétek elő a sütőt 140 ºC-ra.
  4. Tisztítsátok meg a lazacot. Finoman sózzátok be, majd daraboljátok 20-40 cm-es négyzetekre, akkorára, hogy kitöltsetek majd vele egy magas falú tepsit, ha egyenletesen lerakjátok egymás mellé őket.
  5. Dörzsöljétek be a halat a lereszelt citrom héjával és tegyük a tepsibe. Helyezzétek mellé a babérleveleket, fokhagymát, rózsaborsot, mustármagot, majd öntsétek fel annyi Floriol BODY étolajjal, hogy ellepje a halat. Tegyetek egy sütőpapírt a tepsi tetejére.
  6. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd vegyétek vissza a sütő hőmérsékletét 110 ºC-ra. 25 perc alatt süssétek készre - a hal vastagságától függően ekkor már éppen átsül, de még nagyon szaftos és puha.
  7. Vegyétek ki a lazacot az olajból, hagyjátok egy rácson lecsepegni pár percig, majd tálaljátok még melegen a forró karfiolkrémmel. Végezetül hintsétek meg a gránátalma magjával!

 

Tippek

  • Egyétek meg frissen a konfitált lazacot!
  • Ha jobban átsütnétek a halat, hagyhatjátok akár 35-45 percet is a sütőben.
  • Célszerű a gránátalmát félbevágni, majd egy nagyobb, vízzel töltött keverőtálban kiszabadítani a magjait, így nem fröcskölődik szét. Leszűrés után csepegtessétek le!

 

Allergének

  • hal
  • mustár
  • tej és tejszármezékok
További receptjeink
Zöldséges muhammara papadammal
Nyári bableves bulgurral
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Sült ratatouille kecskesajttal
Sütőtökös krumplis gratin
Vöröslencse shakshuka
Húsvéti sonkasaláta
Húsmentes feketebab hamburger
A házi chips titkai
Málnás piskótatorta
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Sütőben sült fánk
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1