https://www.traditionrolex.com/1

Húsvéti sonkasaláta
Húsvéti sonkasaláta
Húsvéti sonkasaláta
Hozzávalók

150 g füstölt főtt sonka
4 tojás
3 bébi római saláta
15 dkg retek
6 szelet pirítós
1 tojássárgája
1 kk mustár
1 kk cukor
1 kk só
1 dl Floriol POWER étolaj
fél citrom leve
1-2 ek balzsamecet
friss petrezselyem
frissen őrölt bors

Húsvéti sonkasaláta

Kalória: ~ 510 kcal

A húsvéti reggeli hozzávalói új szintre emelkednek ebben a salátában. Érdemes kipróbálni!

Elkészítés

  1. Mossátok meg alaposan a római salátát, szárítsátok meg, majd vágjátok fel 3-4 cm-es darabokra. Mossátok meg a retket is, és szeleteljétek vékonyra.
  2. Ezután jöhet a római saláta, mossátok meg alaposan azt is. A főtt füstölt sonkát daraboljátok 1 cm-es darabokra, a főtt tojásokat pucoljátok meg és vágjátok félbe, vagy negyedekbe.
  3. Pirítsátok meg a pékárut, majd vágjátok fel 1 cm-es kockákra.
  4. Nagyobb keverőedényben keverjétek ki a tojássárgáját a mustárral, a cukorral és a sóval. Lassan csepegtetve kezdjétek el adagolni hozzá a Floriol POWER étolajat, majd rögtön keverjétek is el a tojássárgájával, hogy emulziót kapjatok. Folytassátok finoman az öntést és a keverést, amíg elfogy az olaj. Végül keverjétek hozzá a fél citrom levét és a balzsamecetet is. Hígítsátok pár kanál vízzel, ha szükséges!
  5. Egy salátástálban forgassuk össze a római salátát, a retket, a sonkát és a pirítóst, majd öntsétek nyakon a házi majonézzel. Keverjétek készre, és tálaljátok frissen őrölt borssal, petrezselyemmel.

Tippek

  • Használhattok maradék sonkát és tojást is hozzá, és akár kalácsot is a saláta elkészítéséhez!
  • Főtt tojássárgáját is törhettek a házi majonézhez.
  • Újhagymát, snidlinget is keverhettek a salátába.

Allergének

  • mustár
  • tojás
  • glutén
További receptjeink
Mákos barchesz
Teriyaki lazac rizstésztával
A házi chips titkai
Szilvás-csokis torta
Keleti marhasaláta
Pikáns mézes-mustáros öntet
Sonkás-sajtos muffin
Málnás piskótatorta
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Gyömbéres keksz
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Sült barack vaníliafagyival
Zöldség pakora mentás joghurttal és mangószósszal
Sütőtökös csirkecurry
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Káposztás fasírtgolyók
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1