https://www.traditionrolex.com/1

Teriyaki lazac rizstésztával
Teriyaki lazac rizstésztával
Teriyaki lazac rizstésztával
Hozzávalók

 

A halhoz

  • 2 x 16-18 dkg lazac filé szelet
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 8 ek teriyaki mártás
  • fél marok szezámmag
  • fél citrom leve
  • só, bors

 

A tésztához

  • 100 g rizstészta
  • 3-4 szál újhagyma
  • friss koriander

Teriyaki lazac rizstésztával

Kalória: ~ 435 kcal

Rózsaszínra sült, ropogós lazac és rizstészta és édeskés teriyaki szósz, ez aztán a mennyei párosítás.

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg halfiléket, majd papírtörlővel szárítsuk le teljesen mindkettőt.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű sós vizet, és forrázzuk le vele a rizstésztát. Fedjük le és hagyjuk állni 10-14 percig, amíg megpuhul.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a lazac szeleteket, bőrével lefelé. Süssük közepesnél nagyobb lángon 4-5 percig, majd forgassuk meg őket, hogy mindkét oldaluk lepiruljon kicsit. Ne süssük túl: akkor jó, ha nem szárad ki a hal közepe. Ha elkészült, szedjük tányérra, majd ecset vagy kanál segítségével vonjuk be egyenletesen a teriyaki mártással (ami a boltokban beszerezhető, de házilag is elkészíthető – lásd tippek), utána pedig hintsük be szezámmaggal!
  4. Tálaljuk a halat forrón a megpuhult rizstésztával, karikára vágott újhagymával és friss korianderrel. Facsarjuk rá egy fél citrom levét!

Allergének

  • hal
  • szója
  • szezám

TIPP

  • Sózzuk be finoman a halat, mielőtt elkezdjük sütni!
  • Készíthetünk házilag is teriyakit: forraljunk sűrűre 2 rész szójaszószt 1 rész cukorral és kanálnyi borecettel - ez a legegyszerűbb recept.
További receptjeink
A házi chips titkai
Diós-spenótos galette
Olajban fagyasztott fűszerek
Fekete kagyló spagettivel
Füstös csirke kebab pitával
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Brokkoli rizottó
Káposztás fasírtgolyók
Kuszkuszos töltött paprika
Zöldséges taco
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Mákos barchesz
Boeuf Bourguignon
Padlizsános quinoasaláta pirított fenyőmaggal
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1