https://www.traditionrolex.com/1

Sütőben sült fánk
Sütőben sült fánk
Sütőben sült fánk
Hozzávalók

A tésztához:

  • 160 g tej
  • 1 zacskó porélesztő
  • 80 g cukor
  • 320 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • csipet só

A szóráshoz:

  • 2 ek vaj
  • 100 g porcukor
  • 3 ek őrölt fahéj

Sütőben sült fánk

Kalória: ~ 310 kcal

Ha idén könnyedebbre szeretnénk venni a farsangi szezont, érdemes kipróbálni ezt a sütőben sült fánkot.

Elkészítés

  1. Futtassuk fel az élesztőt egy evőkanálnyi cukorral elkevert langyos tejben 10 perc alatt. 

  2. A konyhai robotgép tésztagyúró karjával vagy kézzel gyúrjuk össze a lisztet az élesztős tejjel és a tojással. Keverjük hozzá a maradék cukrot, a szerecsendiót, a Floriol E-vitamin étolajat és egy csipet sót. Gyúrjuk össze alaposan, majd fedjük le egy tiszta konyharuhával és langyos helyen hagyjuk kelni 1 órát a tésztát, vagy amíg a duplájára nő.

  3. Belisztezett felületen nyújtsuk kb. 1 cm vastagra a tésztát. Kisebb méretű pogácsaszaggatóval formázzunk belőle korongokat, majd tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 5 cm távolságra. Fedjük le újra konyharuhával, majd hagyjuk kelni további 40 percig.

  4. Közben melegítsük elő a sütőt 190° fokra.

  5. Tegyük a megkelt minifánkokat az előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre. Vigyázzunk, hamar túl tud sülni!

  6. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanálnyi vajat, majd forgassuk meg benne a frissen sült fánkokat 1 perc alatt.

  7. Helyezzük a vajas fánkokat a fahéjjal elkevert porcukorba, majd forgassuk át, hogy egyenletesen belepje őket.

  8. Fogyasszuk el még melegen a fánkokat.

Tippek 

  • Szaggathatjuk lyukas közepű fánk formával is.
  • Serpenyőben, forró olajban is elkészíthető a fánk.
  • Ha gluténmentes liszttel készítjük, használjunk sütőport az élesztő helyett.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Nyári bableves bulgurral
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Olívás falafel tahini szósszal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Lime-os csicseriborsó öntet
Fokhagymás-spenótos garnéla
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Rebarbarás somlói
Gombás-fenyőmagos vadrizs saláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1