Tejfölös nyúlraguleves
Tejfölös nyúlraguleves
Hozzávalók

 6 főre

  • 1 fél nyúl
  • 2 nyúlcomb
  • 2 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • fél karalábé
  • fél zellergumó
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 3-4 szál friss zsálya
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz

Tejfölös nyúlraguleves

Kalória: ~ 256 kcal

A jó raguleves picit savanykás, mégis krémes, a zöldségek pedig szépen sorakoznak benne a falatnyi húsok mellett. Tökéletes ünnepi kezdő fogás!

ELKÉSZÍTÉS

  1. Magas falú nagy fazékban hevítünk kevés Floriol étolajat. Tegyük a felhevített olajba a nyúl darabokat egészben. Ha kapunk belsőséget, tegyük azt is mellé! Pirítsuk és forgassuk a húst pár percig, hogy kis színt kapjon, majd öntsük fel bőséges mennyiségű (legalább 2 l) vízzel.
  2. Tegyük a levesbe a megpucolt és félbevágott vöröshagymát, a fokhagymát egészben, majd a répát, a fehérrépát, a karalábét és a zellert megpucolva, egészben. Adjuk hozzá a kanálnyi mustárt és a zsályát egészben, sózzuk, majd fedjük le és főzzük 60-70 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.
  3. Ha minden hozzávaló megpuhult, lapátkanállal szedjük ki őket egy nagy tálcára. A visszamaradt levest öntsük fel a tejszínnel, majd főzzük tovább.
  4. Szedjük le a nyúlhúst a csontról, a zöldségeket pedig daraboljuk fel. Aztán tegyük vissza mindet a levesbe, facsarjuk hozzá a citrom levét, majd tálaljuk azonnal krémesre kevert tejföllel.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • mustár
  • zeller

TIPPEK

 
  • Kevés kakukkfűvel, rozmaringgal is próbálkozhatunk.
  • Ha kapunk a nyúl mellé belsőséget, tegyük mindenképpen azt is a levesbe!