Chorizós-krumplis taco
Chorizós-krumplis taco
Hozzávalók

4 főre

  • 3 ek Floriol E-vitamin étolaj
  • 2 kis fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kierezett kimagozott chilipaprika
  • 2 közepes krumpli
  • 120 g chorizo kolbász
  • fél ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk római kömény
  • 2 babérlevél
  • maroknyi spenót
  • 8 db kukorica taco
  • friss koriander
  • citrom
  • só, bors

Chorizós-krumplis taco

Kalória: ~ 321 kcal

Viva la krumplis Taco! Akár uzsonnára, akár vacsorára készítjük el, egy jó film vagy sorozat epizód kifejezetten ajánlott mellé.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Mossuk meg a krumplit, hámozzuk meg, majd vágjuk 1x1 centis kockákra.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol étolajat, majd futtassuk meg benne a felaprított krumplit. Amint színt kap, keverjük hozzá a feldarabolt hagymát, a fokhagymát és a chilit, majd a vékonyra karikázott kolbászt is. Hintsük meg a paprikával és a római köménnyel, aztán dobjuk rá a babérlevelet is.
  3. Gyakran kavarva pirítsuk meg annyira, hogy teljesen megpuhuljon a krumpli. Végül keverjük hozzá a megmosott spenótot. Facsarjuk rá a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Töltsük forrón a tacóba, hintsük meg friss korianderrel, majd tálaljuk azonnal!

TIPPEK

  • Friss koriander híján kevés petrezselyem is megteszi.
  • Keverhetünk a töltelékhez főtt fekete babot is.
  • Chorizo helyett használhatunk tömöttebb hazai vékony kolbászt.