Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Hozzávalók

4 főre

A húshoz

  • 80 dkg sertésszűz
  • só, bors
  • 2 ek Floriol Olíavolaj

A salátához

  • 200 g bulgur
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 gránátalma magjai
  • só, bors

Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel

Kalória: ~395 kcal

A gránátalma bármilyen téli salátát feldob opálos, mélyrózsaszín színével. Most ezt a rózsaszínre sült sertésszüzet hozza ünnepi hangulatba.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Forrázzuk le a bulgurt kétszeres mennyiségű forrásban lévő sózott vízzel, majd fedjük le, hogy 20 perc alatt megpuhuljon.
  2. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
  3. Vágjuk a sertésszüzet 4 egyenlő részre. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kevés Floriol Olívaolajat, majd helyezzük bele a szeleteket, és oldalanként 2-4 percig sütve pirítsuk teljesen körbe mindegyiket. Végül tegyük őket hőálló tálba, sózzuk, borsozzuk, majd az előmelegített sütőben további 8-10 perc alatt süssük készre.
  4. Vágjuk félbe a gránátalmát, majd kaparjuk ki a magjait. Egy nagy salátás tálban keverjük össze a megpuhult bulgurral és a felaprított fokhagymával. Keverjük bele a megtépkedett petrezselymet, sózzuk ízlés szerint, majd locsoljuk meg Floriol Extra Szűz Olívaolajjal és a fél citrom levével.
  5. Tálaljuk a sertésszűzzel a salátát!

ALLERGÉNEK

  • glutén

TIPPEK

  • Ne süssük túl a sertéshúst, mert kiszárad. A körbepirítás után 8-10 perc elegendő lesz a sütőben.
  • Kedvünk szerint keverhetünk a salátába sült sütőtököt, répát vagy más zöldséget.