Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Hozzávalók
4 főre
A húshoz
- 80 dkg sertésszűz
- só, bors
- 2 ek Floriol Kevert Olíavolaj
A salátához
- 200 g bulgur
- 2 ek Floriol Extraszűz Olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 1 cs petrezselyem
- 1 gránátalma magjai
- só, bors
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Kalória: ~395 kcal
A gránátalma bármilyen téli salátát feldob opálos, mélyrózsaszín színével. Most ezt a rózsaszínre sült sertésszüzet hozza ünnepi hangulatba.
Elkészítés
- Forrázzátok le a bulgurt kétszeres mennyiségű forrásban lévő sózott vízzel, majd fedjétek le, hogy 20 perc alatt megpuhuljon.
- Melegítsétek elő a sütőt 210° fokra.
- Vágjátok a sertésszüzet 4 egyenlő részre. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek kevés Floriol Kevert Olívaolajat, majd helyezzétek bele a szeleteket, és oldalanként 2-4 percig sütve pirítsuk teljesen körbe mindegyiket. Végül tegyétek őket hőálló tálba, sózzátok, borsozzátok, majd az előmelegített sütőben további 8-10 perc alatt süssétek készre.
- Vágjátok félbe a gránátalmát, majd kaparjátok ki a magjait. Egy nagy salátás tálban keverjétek össze a megpuhult bulgurral és a felaprított fokhagymával. Keverjétek bele a megtépkedett petrezselymet, sózzátok ízlés szerint, majd locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal és a fél citrom levével.
- Tálaljátok a sertésszűzzel a salátát!
Allergének
- glutén
Tippek
- Ne süssétek túl a sertéshúst, mert kiszárad. A körbepirítás után 8-10 perc elegendő lesz a sütőben.
- Kedvetek szerint keverhettek a salátába sült sütőtököt, répát vagy más zöldséget.