Narancsos-citromfüves pulyka
Narancsos-citromfüves pulyka
Hozzávalók

4 főre:

A húshoz

  • 70 dkg pulykamell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 szál citromnád
  • 2 ek barna cukor
  • 4-5 narancs leve
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 ek halszósz
  • 6-8 koktélparadicsom
  • friss citromfű és koriander a tálaláshoz
  • só, bors

A körethez

  • 2 ek Floriol Omega 3&6
  • 20 dkg rizs
  • 3,3 dl víz

Narancsos-citromfüves pulyka

Kalória: ~ 570 kcal

A citromfű csodákra képes a pulykával! Próbáljuk ki, ha szeretnénk picit feldobni az ebédünket.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Vágjuk fel a pulykamellet 4-5 centis kockákra. Nagy keverőedényben dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, a vékonyra szeletelt citromnáddal, a cukorral, a kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajjal és a halszósszal. Öntsük nyakon a narancsok levével, forgassuk össze, fedjük le és hagyjuk pácolódni legalább 3-4 órán keresztül.
  2. Főzés előtt szedjük ki a húsokat a pácból, és hagyjuk lecsepegni kicsit. A pácot tegyük félre!
  3. Magas falú edényben hevítsünk kanálnyi Floriol étolajat. Adjuk hozzá a rizst, sózzuk meg és pirítsuk át pár perc alatt, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le azonnal, vegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és 15-20 perc alatt főzzük készre.
  4. Közben hevítsünk Floriol étolajat nagy teflonserpenyőben. Tegyük a serpenyőbe a lecsepegtetett húsokat, majd néha átforgatva pirítsuk aranybarnára 10-12 perc alatt.
  5. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, és tegyük a húsok mellé, majd öntsük fel a páclével is. Sűrítsük be nagy lángon, hogy kevés szaftja is maradjon, majd tálaljuk forrón a rizzsel és a friss fűszernövényekkel.

ALLERGÉNEK

  • hal

TIPPEK

  • Morzsoljunk a rizshez kevés sáfrányos szeklicét. Nagyon szép sárga lesz tőle!
  • Keverhetünk a páclébe kanálnyi őrölt koriandert is.
  • A chilit se hagyjuk ki, ha szeretjük.