Rizsbundás szilva
Rizsbundás szilva
Hozzávalók

2 főre

  • 4-6 nagy szilva
  • 1 tojás
  • 100 g rizsliszt
  • csipet só
  • ~ 1,5 dl víz
  • fél kk sütőpor
  • fél kk szódabikarbóna
  • 2-3 dl Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 50 g porcukor
  • tejföl a tálaláshoz

Rizsbundás szilva

Kalória: ~ 113 kcal

A hagyományos szilvásgombóc már a múlté. Miért ne újíthatnánk a régi recepten úgy, hogy gluténérzékenyek is fogyaszthassák?

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a szilvát, majd magozzuk ki.
  2. Botmixer segítségével turmixoljuk össze a vizet a tojással, a rizsliszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral és a csipet sóval. Hagyjuk állni pár percig a folyékony tésztát.
  3. Hevítsünk annyi Floriol étolajat kis szószos fazékban, ami elegendő ahhoz, hogy ellepje majd a bebundázott szilvát. Mártsuk a szilvákat a tésztába, kicsit csepegtessük le, majd helyezzük óvatosan a forró olajba. Néha átforgatva pár perc alatt süssük ropogósra, majd szedjük ki és papír törlőkendőn szárítsuk le.
  4. Tálaljuk forrón, kevés fahéjjal kikevert porcukorral és krémes tejföllel.

Tippek

  • Keverhetünk már a tésztába is pár teáskanálnyi fahéjat.
  • Magozzuk úgy a szilvát, hogy csak egy hosszanti bemetszést ejtünk rajta, így egészben marad.
  • Válasszunk nagy, 5-6 centis szilvákat.
 

Allergének 

  • laktóz
  • tojás