Olívaolajos málnás piskótatorta
Olívaolajos málnás piskótatorta
Hozzávalók

12 szelet

  • 2,5 dl Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 2 dl tej
  • 380 g cukor
  • 270 g liszt
  • 3 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • fél narancs leve
  • fél citrom leve
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 300 g málna

 

  • porcukor a díszítéshez

Olívaolajos málnás piskótatorta

Puha piskóta olívaolajból? Igen! Ráadásul finom málnával pompás nyári tortát készíthetünk belőle.

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 20+50 perc

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Konyhai robotgépben 10 perc alatt verjük fehéredésig a cukrot a tojásokkal. További folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a tejet, az olívaolajat, a narancs és a citrom levét, majd a lereszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait is.
  3. Szitáljuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd keverjük úgy, hogy egyenletes híg tésztát kapjunk.
  4. Kevés olívaolajjal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, majd öntsük bele a tésztát. Szórjuk meg a megmosott és leszárított málnaszemekkel úgy, hogy elsüllyedjenek a tésztában, majd tegyük az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük készre a tortát 40-50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szitáljunk porcukrot a tetejére, és már tálalhatjuk is!

Tippek

  • Málna helyett áfonyával is elkészíthetjük.
  • Ha szeretjük a magokat, szórjunk a málna mellé bátran mandulát!
  • Frissen felvert tejszínhabbal is felturbózhatjuk a tálaláskor.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
  • tojás
További receptjeink
Cukkini lasagne
Káposztás fasírtgolyók
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Zöldséges muhammara papadammal
Sült ratatouille kecskesajttal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Tormakrémes-lazacos kréker
Sütőtökös csirkecurry
Mákos barchesz
Nyári bableves bulgurral
Epres tejpite
Hajdinasaláta sült fetával
Fehérbab saláta ricottával és céklasteakkel
Scsí leves
Chorizos csicseriborsó
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.