Házi Worcestershire-szósz
Házi Worcestershire-szósz
Hozzávalók

Egy kis üveghez

  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ujjnyi gyömbér
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 ek tamarind paszta
  • 2-3 db szardella (paszta)
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • 1 ek egész bors
  • 50 g barna cukor
  • 1 dl melasz
  • 2 dl borecet
  • 2 dl barna sör
  • 1 rúd fahéj
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 tk cayenne bors
  • 2 ek halszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 citrom lev

Házi Worcestershire-szósz

Kalória: ~ 117 kcal

Bár nehéz kiejteni (vu-szta-sír), mégis ez az egyik legfinomabb szósz: megéri otthon is elkészíteni. Készüljünk fel, hogy nem egyszerű, de tényleg fantasztikus!

ELKÉSZÍTÉS

Elő és elkészítési idő: 4-5 óra

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Floriol Olívaolajat. Futtassuk meg benne a felaprított hagymát és a fokhagymát. Ha lepirult, adjuk hozzá az összes többi hozzávalót.
  2. Forraljuk fel, majd állítsuk a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és gyakran átkavarva főzzük 2-3 órán keresztül.
  3. Szűrjük le, majd tegyük vissza a tűzre, és kíméletes lángon főzzük további 1-2 órán át, amíg szép sűrű lesz és bevonja a kanalat / fakanalat.
  4. Hagyjuk kihűlni, majd tároljuk hűtőszekrényben.

TIPPEK

  • Hűtőszekrényben tárolva 1-2 hónapig eláll.
  • Ha túl sűrű a mártás, főzés közben felhígíthatjuk egy kis vízzel.
  • Használjuk húsokhoz, halakhoz!

ALLERGÉNEK

  • szója
  • hal
  • glutén