Olivaolaj
Olivaolaj

a mediterrán ízekért

A Floriol olívaolaj finomított olívaolajakból és szűz olívaolajokból álló olívaolaj, így egy különlegesen lágy keverék a könnyű ételek elkészítéséhez.

Olivaolaj

Olivaolaj

a mediterrán ízekért

A Floriol olívaolaj finomított olívaolajakból és szűz olívaolajokból álló olívaolaj, így egy különlegesen lágy keverék a könnyű ételek elkészítéséhez.

  • Finomított olívaolajakból és szűz olívaolajokból álló olívaolaj.
  •  A Floriol olívaolaj alkalmas mediterrán jellegű ételek készítésére, különböző húsok pácolásához, sütéséhez, főzéshez, mártások és tészták készítéséhez is ajánlott.

 

A mediterrán országok ízvilága rendkívül változatos, de az olívaolaj mindennapi étkezésük részét képezi, legyen szó salátákról, grill húsokról, vagy akár egy ízletes leves elkészítéséről.  Az itt élők már évezredek óta ismerik a „folyékony aranynak” is nevezett, karakteres ízéről ismert olajat, mely amellett, hogy minden ételnek egyedi, különleges ízt ad, több egészségre is jótékony hatással lévő tulajdonsággal rendelkezik.

Mindenképpen szükséges szót ejtenünk a különböző olívaolajokról, illetve azok felhasználásáról. A (mediterrán) köznyelvben olívaolajnak nevezett olaj általában két különböző olívaolaj keveréke: szűz és finomított olívaolajak kerülnek bele. Erre többek között azért van szükség, hogy az olaj különböző melegkonyhai eljárások során is használható legyen, vagyis húsok és köretek elkészítéséhez is megfelelő segítséget nyújtson, valamint öntetekhez és pácokhoz is felhasználhassuk.