Friss edamame saláta steakfalatokkal
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Hozzávalók

2 főre

  • a steak:
  • 20-25 dkg marhahátszín vagy bélszín
  • só, bors
  • 1 ek Floriol E-vitamin étolaj

 

  • a salátához:
  • 60 g koktélparadicsom
  • 100 g friss szójabab
  • 4-5 db retek
  • 80 g bébispenót
  • 1-2 db friss, kierezett, kimagozott chilipaprika
  • 2 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • fél citrom leve
  • só, bors

Friss edamame saláta steakfalatokkal

Az edamame, másnéven szójabab rikitó zöld színével feldob minden salátát. A félig átsült steakfalatokkal fantasztikusak egy tányéron!

Elkészítés

Elő és elkészítési idő: 10 + 15 perc

  1. Vegyük elő a szelet marhát a hűtőszekrényből, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütéskor.
  2. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd szárítsuk le őket. Forgassuk össze nagy salátástálban az összes hozzávalót a hús kivételévell.
  3. Hevítsünk addig egy nagy teflonserpenyőt a legnagyobb hőmérsékleten, amíg már füstölögni kezd. Adjunk hozzá kevés Floriol étolajat, majd a szelet marhát. Süssük másfél (max. 2) percig az egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és süssük további 2 percig.
  4. Serpenyőből kivéve hagyjuk a húst 6-8 percig pihenni egészben egy vágódeszkán, majd szeleteljük vékony szeletekre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tálaljuk melegen a salátával.

Tippek

  • Ne süssük túl a hátszínt/bélszínt, a marhahúsnak nem válik előnyére.
  • Kevés balzsamecettel is feldobhatjuk a salátát.
  • Feldobhatjuk még grillezett tofuval is, így még táplálóbb és változatosabb lesz az étel

Allergének

  • szója
További receptjeink
Vöröslencse shakshuka
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Almás édes chili szósz
Édesköményes krumplileves
Boeuf Bourguignon
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Olívaolajos málnás piskótatorta
Fekete kagyló spagettivel
Gesztenyés-édesköményes kenyérsaláta sonkával
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Miso leves
Epres banánkenyér
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Pho leves - Vietnámi húsleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.