https://www.traditionrolex.com/1

Rizstészta tofuval és gombával
Rizstészta tofuval és gombával
Rizstészta tofuval és gombával
Hozzávalók
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 200 g füstölt tofu
  • 1 brokkoli
  • 150 g gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szárított chili
  • 1-2 ek szecsuáni bors
  • 60 g snidling
  • 4 ek szójaszósz
  • 200 g rizstészta

Rizstészta tofuval és gombával

Kalória: ~ 670 kcal

Szuper tápláló, fehérjében gazdag, vegán kínai tésztaétel, amihez jól illik a brokkoli a gomba és a füstölt tofu.

Elkészítés

  1. Áztassátok be a rizstésztát hideg vízbe.
  2. Szedjétek apró rózsákra, majd főzzétek elő egy lábos vízben a brokkolit, végül szűrjétek le.
  3. Hevítsetek kevés Floriol Omega 3&6 étolajat egy magasabb falú, nagy serpenyőben, vagy wokban.
  4. Pirítsátok meg nagy lángon gyorsan az 1 cm-es kockákra darabolt tofut. Rakjátok mellé a megtisztított és nagy darabokra vágott gombát, a feldarabolt fokhagymát és a brokkolit is. 1-2 perc pirítást követően hintsétek meg az összemorzsolt chilivel és a szecsuáni borssal, majd gyakran összerázva süssétek további 4-5 percig.
  5. Tegyétek a serpenyőbe a leszűrt és felpuhult rizstésztát is, de az se baj, ha egy kevés víz is jut mellé. Öntsétek hozzá a szójaszószt, és gyakran rázogatva süssétek még 4-5 percig, amíg teljesen megpuhul a rizstészta. Vigyázzatok azért arra, hogy ne essen szét a tészta!
  6. Tálaljátok forrón, apróra vágott friss snidlinggel és ízlés szerint további chilivel.
 

Tippek

  • Bármilyen ízesített tofuval készíthetitek, mindegyikkel nagyon finom.
  • A fűszerek összetörésére használjatok mozsarat.
  • Tálaláskor tehettek még rá extra szójaszószt, de vigyázzatok, nehogy túl sós legyen.
 

Allergének

  • szója
További receptjeink
Sonkás-sajtos muffin
Rusztikus zöldségleves parmezánnal
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Ősz Ízei Bowl
Mentás borsókrémleves
Káposztás mazsolás curry papadammal
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Lazac szőlőchutneyval
Perui quinoás avokádósaláta
Zöldséges muhammara papadammal
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Miso leves
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1