Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Hozzávalók
  • 3 közepes cékla
  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • 100 g juhtúró
  • 200 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 marék hántolt, pörkölt tökmag
  • fél marék hántolt, pörkölt napraforgómag
  • 1 marék bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma
  • só, bors

Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval

Kalória: ~ 378 kcal

Télen is gondoskodhatunk a megfelelő vitaminbevitelről! Duplán megéri ezzel a gyönyörű színű és telt ízű céklasalival.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Bőséges mennyiségű sós vízben főzzük puhára héjastól a céklát 35-40 perc alatt. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt pucoljuk meg. Vágjuk centis kockákra.
  2. Keverjük össze a főtt céklát a többi hozzávalóval: az apróra vágott újhagymával, a megmosott bébispenóttal és a magokkal. Végül forgassuk össze finoman a Floriol Extra Szűz Olívaolajjal és az almaecettel. 

TIPPEK

  • Ha még felturbóznánk egy kis zöldséggel, tehetünk hozzá sült sütőtököt is.
  • Köretként is kiváló sült húsok mellé.

ALLERGÉNEK

  • laktóz
  • olajos magvak