https://www.traditionrolex.com/1

Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Hozzávalók

 

  • 2 db közepes padlizsán
  • 2 db nagyobb cukkini
  • 40 dkg paradicsom
  • 50 dkg kaliforniai paprika
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 4 ek Floriol Cardio
  • 1 ízesítőcsokor: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem
  • só, bors

Ratatouille

Kalória: ~ 389 kcal

Lecsó a’la france. Érdemes kipróbálni ezt a magyartól ízvilágában eltérő verziót is. Bátran készítsetek jó nagy adaggal, biztosan el fog fogyni :)

Elkészítés

  1. Mossuk meg a zöldségeket, majd vágjuk fel az összeset, nagyjából egyenlő méretű 1-1,5 centis szeletekre. Ne keverjük össze!
  2. Nagyobb, magas falú edényben hevítsünk kevés Floriol Cardio étolajat. Ha elég forró, pirítsunk meg benne a felkockázott hagymát. Vigyázzunk arra, hogy ne kapjon színt!
  3. Közben nagy teflonserpenyőben szintén hevítsünk kanálnyi Floriol Cardio étolajat, majd pirítsuk meg benne a padlizsánt. Amint színt kapott, keverjük a nagyobb fazékba, a hagyma mellé.
  4. Öntsünk újra kevés Floriol olajat a serpenyőbe, majd pirítsuk meg a cukkinit is. Amint kész, mehet ez is a nagyobb fazékba.
  5. A cukkinit kövesse a szintén apróra kockázott kaliforniai paprika is.
  6. Végül a paradicsomot már előpirítás nélkül tegyük a nagyobb fazékba, finoman sózzuk.
  7. Készítsünk ízesítőcsokrot: Spárgával vagy cérnával kössünk kis csokorba 2 ág rozmaringot, 3-4 szál petrezselymet, 3-4 szál kakukkfüvet, 2-3 szál bazsalikomot. Helyezzük a fazékba, fedjük le, és közepes lángon főzzük 20 percig.
  8. Végül fedő nélkül főzzük további 10 percig, hogy kicsit sűrűsödjön a ratatouille.
  9. Távolítsuk el az ízesítőcsokrot, majd tálaljuk forrón, friss kakukkfűvel!

Tippek

  • Tálaláskor locsoljuk meg Floriol Extra Szűz Olívaolajjal.
  • Sózzuk be a cukkinit és a padlizsánt is, miután kockára vágtuk, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen a leve mielőtt megsütjük.
  • Hidegen is nagyon finom!
További receptjeink
Sütőben sült fánk
Pirított kel csicseriborsóval és aszalt paradicsommal
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Perui quinoás avokádósaláta
Kovászos uborkakrémleves
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Sonkás-sajtos muffin
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Sült ratatouille kecskesajttal
Rozmaringos fehérbab-krém
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Epres banánkenyér
Brokkoli rizottó
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Gomba shakshuka
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1