https://www.traditionrolex.com/1

Thai tök curry köményes rizzsel
Thai tök curry köményes rizzsel
Thai tök curry köményes rizzsel
Hozzávalók

A curryhez:

2 db közepes, zsenge tök

2 közepes fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1-2 ek sárga currypaszta

4 dl kókusztej

1 egész csirkemell filé / 2-4 db csirke felsőcomb filé

2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj

friss koriander

2-3 db koktélparadicsom

fél citrom leve

 

A rizshez:

2 ek Floriol Omega étolaj

150 g rizs

2 ek egész kömény

2,5 dl víz

Thai tök curry köményes rizzsel

Kalória: ~ 460 kcal

Sokféle íz találkozik ebben az ételben, mégis kiegyensúlyozott az ízvilága. A zsenge tököt és a kókusztejszínt remekül feldobja a köményes rizs.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Hámozzuk meg a tököket, majd vágjuk félbe és kaparjuk ki a magjait. Daraboljuk fel 1,5-2 centis kockákra.
  2. Magas falú edényben hevítsünk Floriol Omega 3&6 étolajat. Pirítsuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd adjuk hozzá a currypasztát is. Folytassuk a pirítást, és pont mielőtt odakapna, keverjük hozzá a felaprított tök felét. Öntsük fel a kókusztejjel, sózzuk ízlés szerint, és főzzük 10 percig, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült, adjuk hozzá egy fél citrom levét, majd turmixoljuk össze az ételt.
  3. Közben kezdjük el a rizsfőzést is. Magas falú edényben hevítsük fel a Floriol Omega 3&6 étolajat. Rögtön adjuk hozzá az egész köményt is, majd ha pattogni kezd, mehet rá a rizs. Folyamatosan keverve pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le, és tegyük a tűzhely legalacsonyabb fokozatára, 20 percre.
  4. Hevítsünk wokban, vagy egy nagy teflonserpenyőben Floriol Omega 3&6 étolajat. Pár perc alatt pirítsuk meg benne a 2-3 centis darabokra vágott csirkehúst. Ha már jól lepirult, adjuk hozzá a maradék tököt is. Keverjük gyakran az ételt minél nagyobb lángon, hogy ne legyen ideje a piruló töknek levet eresztenie!
  5. Amint színt kap a hús és a tök, öntsük rá a sárga currys tökszószt, majd főzzük készre 10 perc alatt.
  6. Tálaljuk forrón a köményes rizzsel és friss korianderrel.

TIPPEK

  • Tegyünk pár koktélparadicsomot a piruló csirke mellé!
  • Ízesíthetjük az ételt még citromlével vagy chilivel.
  • Kömény helyett egész római köményt is használhatunk.
További receptjeink
Sült barack vaníliafagyival
Tonhal caprese
Császármorzsa narancsszósszal
Őszi skillet
Káposztás fasírtgolyók
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Vöröslencse shakshuka
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Fetasajtos-spenótos kölespite
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Forró sajtmártás
Padlizsános piláf
Sütőtökös krumplis gratin
Rozmaringos fehérbab-krém
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Zöldséges taco
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1