Teriyaki lazac rizstésztával
Teriyaki lazac rizstésztával
Hozzávalók

 

A halhoz

  • 2 x 16-18 dkg lazac filé szelet
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 8 ek teriyaki mártás
  • fél marok szezámmag
  • fél citrom leve
  • só, bors

 

A tésztához

  • 100 g rizstészta
  • 3-4 szál újhagyma
  • friss koriander

Teriyaki lazac rizstésztával

Kalória: ~ 435 kcal

Rózsaszínra sült, ropogós lazac és rizstészta és édeskés teriyaki szósz, ez aztán a mennyei párosítás.

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg halfiléket, majd papírtörlővel szárítsuk le teljesen mindkettőt.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű sós vizet, és forrázzuk le vele a rizstésztát. Fedjük le és hagyjuk állni 10-14 percig, amíg megpuhul.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a lazac szeleteket, bőrével lefelé. Süssük közepesnél nagyobb lángon 4-5 percig, majd forgassuk meg őket, hogy mindkét oldaluk lepiruljon kicsit. Ne süssük túl: akkor jó, ha nem szárad ki a hal közepe. Ha elkészült, szedjük tányérra, majd ecset vagy kanál segítségével vonjuk be egyenletesen a teriyaki mártással (ami a boltokban beszerezhető, de házilag is elkészíthető – lásd tippek), utána pedig hintsük be szezámmaggal!
  4. Tálaljuk a halat forrón a megpuhult rizstésztával, karikára vágott újhagymával és friss korianderrel. Facsarjuk rá egy fél citrom levét!

Allergének

  • hal
  • szója
  • szezám

TIPP

  • Sózzuk be finoman a halat, mielőtt elkezdjük sütni!
  • Készíthetünk házilag is teriyakit: forraljunk sűrűre 2 rész szójaszószt 1 rész cukorral és kanálnyi borecettel - ez a legegyszerűbb recept.
További receptjeink
Kuszkuszos töltött paprika
Zöldséges muhammara papadammal
Nyulas ravioli gombaszósszal
Mini Margherita pizza
Thai tök curry köményes rizzsel
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Sült barack vaníliafagyival
Tonhal caprese
Tejcsokis-diós fánk
Steak, balzsamecetes sült kelbimbóval
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Meggyes-mandulás krémleves
Mustáros malacpofa lencsével
Gomba shakshuka
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.