https://www.traditionrolex.com/1

Teriyaki lazac rizstésztával
Teriyaki lazac rizstésztával
Teriyaki lazac rizstésztával
Hozzávalók

 

A halhoz

  • 2 x 16-18 dkg lazac filé szelet
  • 2 ek Floriol Cardio étolaj
  • 8 ek teriyaki mártás
  • fél marok szezámmag
  • fél citrom leve
  • só, bors

 

A tésztához

  • 100 g rizstészta
  • 3-4 szál újhagyma
  • friss koriander

Teriyaki lazac rizstésztával

Kalória: ~ 435 kcal

Rózsaszínra sült, ropogós lazac és rizstészta és édeskés teriyaki szósz, ez aztán a mennyei párosítás.

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg halfiléket, majd papírtörlővel szárítsuk le teljesen mindkettőt.
  2. Forraljunk bőséges mennyiségű sós vizet, és forrázzuk le vele a rizstésztát. Fedjük le és hagyjuk állni 10-14 percig, amíg megpuhul.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a lazac szeleteket, bőrével lefelé. Süssük közepesnél nagyobb lángon 4-5 percig, majd forgassuk meg őket, hogy mindkét oldaluk lepiruljon kicsit. Ne süssük túl: akkor jó, ha nem szárad ki a hal közepe. Ha elkészült, szedjük tányérra, majd ecset vagy kanál segítségével vonjuk be egyenletesen a teriyaki mártással (ami a boltokban beszerezhető, de házilag is elkészíthető – lásd tippek), utána pedig hintsük be szezámmaggal!
  4. Tálaljuk a halat forrón a megpuhult rizstésztával, karikára vágott újhagymával és friss korianderrel. Facsarjuk rá egy fél citrom levét!

Allergének

  • hal
  • szója
  • szezám

TIPP

  • Sózzuk be finoman a halat, mielőtt elkezdjük sütni!
  • Készíthetünk házilag is teriyakit: forraljunk sűrűre 2 rész szójaszószt 1 rész cukorral és kanálnyi borecettel - ez a legegyszerűbb recept.
További receptjeink
Zablisztes ropi
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Nyári bableves bulgurral
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Grillezett pisztráng zellersalátával
Francia hagymaleves
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Vöröslencse shakshuka
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Körtés-diós pite
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1