Teriyaki lazac rizstésztával
Hozzávalók
A halhoz
- 2 x 16-18 dkg lazac filé szelet
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- 8 ek teriyaki mártás
- fél marok szezámmag
- fél citrom leve
- só, bors
A tésztához
- 100 g rizstészta
- 3-4 szál újhagyma
- friss koriander
Teriyaki lazac rizstésztával
Kalória: ~ 435 kcal
Rózsaszínra sült, ropogós lazac és rizstészta és édeskés teriyaki szósz, ez aztán a mennyei párosítás.
Elkészítés
- Tisztítsuk meg halfiléket, majd papírtörlővel szárítsuk le teljesen mindkettőt.
- Forraljunk bőséges mennyiségű sós vizet, és forrázzuk le vele a rizstésztát. Fedjük le és hagyjuk állni 10-14 percig, amíg megpuhul.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Floriol Cardio étolajat. Amint elég forró, helyezzük bele a lazac szeleteket, bőrével lefelé. Süssük közepesnél nagyobb lángon 4-5 percig, majd forgassuk meg őket, hogy mindkét oldaluk lepiruljon kicsit. Ne süssük túl: akkor jó, ha nem szárad ki a hal közepe. Ha elkészült, szedjük tányérra, majd ecset vagy kanál segítségével vonjuk be egyenletesen a teriyaki mártással (ami a boltokban beszerezhető, de házilag is elkészíthető – lásd tippek), utána pedig hintsük be szezámmaggal!
- Tálaljuk a halat forrón a megpuhult rizstésztával, karikára vágott újhagymával és friss korianderrel. Facsarjuk rá egy fél citrom levét!
Allergének
- hal
- szója
- szezám
TIPP
- Sózzuk be finoman a halat, mielőtt elkezdjük sütni!
- Készíthetünk házilag is teriyakit: forraljunk sűrűre 2 rész szójaszószt 1 rész cukorral és kanálnyi borecettel - ez a legegyszerűbb recept.