Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Hozzávalók

Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel

Kalória: ~ 380 kcal

Egy csodálatos őszi saláta almával, céklával és kölessel. Kiváló könnyű ebéd vagy vacsora, de akár még köretnek is tökéletes.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 200 ºC-ra. Mossátok meg a céklát alaposan, majd tegyétek tepsiben az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt süssétek puhára. Ha elkészült, hagyjátok hűlni pár percet, majd hámozzátok meg és daraboljátok fel 1-2 cm-es kockákra.
  2. Főzzétek puhára a kölest kétszeres mennyiségű, enyhén sózott vízben, alacsony lángon, fedő alatt párolva 25 perc alatt. Ha elkészült a köles, hevítsetek fel nagy lángon egy serpenyőt. Tegyétek bele a kölest, majd gyakran kavarva 10 perc alatt pirítsátok meg aranybarnára. Ha már majdnem kész, adjatok hozzá pár kanál mézet és pirítsátok addig, amíg ropogósra karamellizálódik a kölessel.
  3. Mossátok meg az almát, távolítsátok el a szárát és a magházát, aztán daraboljátok fel 2-3 cm-es darabokra.
  4. Mossátok meg a jégsalátát, szárítsátok le, majd daraboljátok fel 3-5 cm-es részekre.
  5. Forgassátok össze a sült céklát az almával és a jégsaláta levelekkel. Keverjétek össze a ropogós kölessel, facsarjátok rá fél citrom levét. Locsoljátok meg Floriol Extraszűz Olívaolajjal, majd sózzátok-borsozzátok ízlés szerint!

Tippek

  • Balzsamecetet is használhatok a salátához!
  • Sült húsokhoz köretként is megállja a helyét.
  • Maradék kölessel is elkészíthetitek, a lényeg, hogy pirításkor kiszárítsátok és ropogós legyen.

 

További receptjeink
Spenótos tofu-paneer
Chorizos csicseriborsó
Húsvéti sonkasaláta
Csirkés paella
Diós-spenótos galette
Pisztáciás egrestorta
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Répa-retek-mogyoró saláta
Csirkemell pirított mandulával és sült zöldségekkel
Kapros-fokhagymás kenyérlángos
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Rozmaringos fehérbab-krém
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.