Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Hozzávalók
4 főre:
A zöldségvagdalthoz:
- 2 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 6-8 szál halványító zeller
- 100 g spenót
- 50 g rukkola
- 2 csokor petrezselyem
- 2 szelet kenyér (60-70 g)
- 1 dl natúr joghurt
- 1 dl víz
- 4 tojás
- 3 ek Floriol BODY étolaj
- só, bors
A salátához:
- 1 marék koktélparadicsom
- 150 g friss vegyes saláta
- 2 ek Floriol BODY étolaj
- fél citrom leve
- 100 g tökmag
- 100 g napraforgómag
- só
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Hús nélkül is lehet vagdaltat készíteni. Egy kis gomba és spenót, és igazán tartalmas lesz, sok fehérjével.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 175° fokra.
- Vágjátok kockákra a kenyeret, majd áztassátok be alaposan a joghurttal elkevert vízbe.
- Tegyétek nagy tepsibe a napraforgómagot és a tökmagot, majd 8-10 perc alatt pirítsátok meg az előmelegített sütőben.
- Nagy teflonserpenyőben hevítsetek 2-3 kanálnyi Floriol BODY étolajat, majd futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát.
- Keverjétek hozzá a megmosott és vékonyra szeletelt gombát, majd a zellert is. Pirítsátok, amíg aranybarna nem lesz, majd forgassátok hozzá a megmosott és leszárított spenótot, rukkolát és végül a feldarabolt petrezselymet is. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint és hagyjátok összeesni a zöldségeket majd vegyétek le a tűzről, hogy hűljön kicsit.
- Nyomkodjátok ki a vizet a beáztatott kenyér darabokból, majd keverjétek az előpirított zöldségekhez. Forgassátok hozzá a tojásokat is, majd gyúrjátok össze finoman.
- Kenjetek ki Floriol BODY étolajjal egy őzgerinc formát, vagy hosszúkás tepsit, és töltsétek meg a zöldséges fasírttal. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssétek készre.
- Keverjétek el az alaposan megmosott, majd feldarabolt paradicsomot a vegyes salátával, és finoman locsoljátok meg Floriol BODY étolajjal. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint, és facsarjatok bele egy fél citrom levét.
- Hintsétek meg az előpirított magvakkal, majd tálaljátok a forró zöldségfasírttal.
Allergének
- laktóz
- glutén
- zeller
- tojás
Tippek
- Keverjetek az előpirított napraforgómagból is a fasírthoz sütés előtt!
- A petrezselyem mellett keverhettek a fasírthoz kakukkfüvet, bazsalikomot és majorannát is!
- Maradék cukkini vagy padlizsán apróra vágva szintén elfér a zöldségfasírtban!