Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Hozzávalók

4 főre:

A zöldségvagdalthoz:

  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 250 g gomba
  • 6-8 szál halványító zeller
  • 100 g spenót
  • 50 g rukkola
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 szelet kenyér (60-70 g)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 4 tojás
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • só, bors

A salátához:

  • 1 marék koktélparadicsom
  • 150 g friss vegyes saláta
  • 2 ek Floriol BODY étolaj
  • fél citrom leve
  • 100 g tökmag
  • 100 g napraforgómag

Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával

Hús nélkül is lehet vagdaltat készíteni. Egy kis gomba és spenót, és igazán tartalmas lesz, sok fehérjével.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 175° fokra.
  2. Vágjátok kockákra a kenyeret, majd áztassátok be alaposan a joghurttal elkevert vízbe.
  3. Tegyétek nagy tepsibe a napraforgómagot és a tökmagot, majd 8-10 perc alatt pirítsátok meg az előmelegített sütőben.
  4. Nagy teflonserpenyőben hevítsetek 2-3 kanálnyi Floriol BODY étolajat, majd futtassátok meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát.
  5. Keverjétek hozzá a megmosott és vékonyra szeletelt gombát, majd a zellert is. Pirítsátok, amíg aranybarna nem lesz, majd forgassátok hozzá a megmosott és leszárított spenótot, rukkolát és végül a feldarabolt petrezselymet is. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint és hagyjátok összeesni a zöldségeket majd vegyétek le a tűzről, hogy hűljön kicsit.
  6. Nyomkodjátok ki a vizet a beáztatott kenyér darabokból, majd keverjétek az előpirított zöldségekhez. Forgassátok hozzá a tojásokat is, majd gyúrjátok össze finoman.
  7. Kenjetek ki Floriol BODY étolajjal egy őzgerinc formát, vagy hosszúkás tepsit, és töltsétek meg a zöldséges fasírttal. Tegyétek az előmelegített sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssétek készre.
  8. Keverjétek el az alaposan megmosott, majd feldarabolt paradicsomot a vegyes salátával, és finoman locsoljátok meg Floriol BODY étolajjal. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint, és facsarjatok bele egy fél citrom levét.
  9. Hintsétek meg az előpirított magvakkal, majd tálaljátok a forró zöldségfasírttal.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • zeller
  • tojás

Tippek

  • Keverjetek az előpirított napraforgómagból is a fasírthoz sütés előtt!
  • A petrezselyem mellett keverhettek a fasírthoz kakukkfüvet, bazsalikomot és majorannát is!
  • Maradék cukkini vagy padlizsán apróra vágva szintén elfér a zöldségfasírtban!

 

További receptjeink
Fügelekváros muffin
Fokhagymás szardínia mángoldos krumplisalátával
Diós-Csokis keksz
Cukkinifőzelék bárányfasírttal és fügével
Házi granola szelet
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Pisztáciás egrestorta
Házi joghurtfagyi granolával és sült barackkal
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Gyümölcsös-mandulás karácsonyi keksz
Rizsbundás szilva
Fokhagymás-spenótos garnéla
Olivás-rozmaringos frittata
Új!
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Kolokithokeftedes tzatzikivel
Almás édes chili szósz
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.