Sonkás-sajtos muffin
Hozzávalók
- 200 g gluténmentes lisztkeverék
- 100 g hajdinaliszt
- 50 g tápiókaliszt
- 2 tojás
- 2 dl görög joghurt
- 2 dl tej
- 60 ml Floriol POWER étolaj
- 3 kk sütőpor
- 200 g cheddar sajt
- 6-10 szelet sonka füstölt sonka
- 1 tk só
Sonkás-sajtos muffin
Kalória: ~ 215 kcal
A nagy adag a titka ennek a muffinnak, mert az biztos, hogy csak akkor tudtok belőle tartalékolni másnapra, ha dupla adaggal készül.
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 180 ºC-ra.
- Konyhai robotgép keverőtáljában keverjétek össze a több fajta lisztet, a sütőport és a sót.
- Adjátok hozzá a tojást, a joghurtot, a tejet és a Floriol POWER étolajat. Keverjétek addig, amíg híg tésztát kaptok.
- Forgassátok a tésztához a lereszelt sajtot, majd a vékony csíkokra darabolt füstölt sonkát is.
- Öntsétek a tésztát muffin formákba, majd tegyétek az előmelegített sütőbe.
- 25-30 perc alatt süssétek készre. Akkor lesz jó, ha megemelkedik a teteje és lepirul. Ha elkészült, hagyjátok hűlni kb. 10-15 percig mielőtt megkóstoljátok!
Tippek
- Nyugodtan készíthettek belőle nagyobb adagot, pár nap múlva is finom lesz.
- A tápiókaliszt miatt kicsit ragacsosabb, lágyabb lesz a muffin.
- Apróra vágott olajbogyóval is feldobhatjátok!
Allergének
- tej és tejszármazékok
- tojás