Csirkés paella
Csirkés paella
Hozzávalók

4 főre

  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 db csirke felsőcomb-filé
  • 15 dkg kolbász
  • 15-20 db garnéla
  • 1 ek halszósz
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 2 kápia paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • fél citrom leve
  • 100 g rizs
  • friss petrezselyem

Csirkés paella

Kalória: ~ 512 kcal

Vegyünk egy nagy serpenyőt, süssük össze a tengert a szárazfölddel, majd pirítsuk le alaposan: ez a paella, ami nem véletlenül vált Spanyolország nemzeti fogásává.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Tegyük a kápia paprikákat a tepsire, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük addig, amíg megfeketedik a héja. Ha elkészült, hagyjuk hűlni pár percig, majd húzzuk le a héját és távolítsuk el a magjait, csumáját. Ezután daraboljuk fel.
  2. Nagy serpenyőben hevítsünk Floriol Olívaolajat, majd helyezzük bele a csirke felsőcombokat, és pirítsuk 8-10 percig, amíg mindkét fele aranyszínű lesz. Vegyük ki a serpenyőből.
  3. Pirítsuk le 2-3 perc alatt a garnélát is a serpenyőben, majd szedjük ki.
  4. A visszamaradt szaftban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hintsük be a füstölt paprikával, majd adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, a sült kápiát és a felkockázott paradicsomot is. Keverjük hozzá a rizst, majd a sűrített paradicsomot.
  5. Öntsük fel a fehérborral, majd forrás után annyi vízzel (vagy zöldségalaplével), hogy ellepje a rizst. Főzzük közepes lángon, gyakran kavarva, az elpárolgott folyadékot mindig pótolva! Sózzuk ízlés szerint.
  6. Ha a rizs már majdnem puha, pótoljuk újra a folyadékot, tegyük vissza a serpenyőbe a csirkehúst, majd a garnélát is. Most már ne kavarjuk, főzzük közepes vagy kicsit gyengébb lángon, amíg a folyadékot magába szívja a rizs és teljesen megpuhul. Facsarjuk rá a citrom levét, majd tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel.

TIPPEK

  • Amikor a rizs már majdnem puha, bedobhatjuk a sütőbe is serpenyőstül! Itt vigyázzunk, hogy csak teljesen fém serpenyőt tegyünk a sütőbe.
  • Akkor a legjobb, ha egy egészen kicsit már odakap az alja. Azért vigyázzunk, ne égessük oda!
  • Ha nem kapunk rákot, készülhet simán csirkével és kolbásszal, de tehetünk hozzá zúzát vagy májat is.

ALLERGÉNEK

  • hal

További receptjeink
Húsgolyók édeskömény salátával
Narancsos-citromfüves pulyka
Diós-spenótos galette
Kuszkuszos töltött paprika
Körtés-diós pite
Brokkoli rizottó
Pisztáciás panforte
Spenótos tofu-paneer
Spenótos-gombás zöldségvagdalt friss salátával
Misos-körtés zellerkrémleves
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Répás mungóbab saláta
Spanyol omlett
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Sárgabarackos batátakrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.