Csirkés paella
Csirkés paella
Hozzávalók

4 főre

  • 3 ek Floriol Extra Szűz Olívaolaj
  • 2 ek Floriol Olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 db csirke felsőcomb-filé
  • 15 dkg kolbász
  • 15-20 db garnéla
  • 1 ek halszósz
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 2 kápia paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • fél citrom leve
  • 100 g rizs
  • friss petrezselyem

Csirkés paella

Kalória: ~ 512 kcal

Vegyünk egy nagy serpenyőt, süssük össze a tengert a szárazfölddel, majd pirítsuk le alaposan: ez a paella, ami nem véletlenül vált Spanyolország nemzeti fogásává.

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Tegyük a kápia paprikákat a tepsire, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük addig, amíg megfeketedik a héja. Ha elkészült, hagyjuk hűlni pár percig, majd húzzuk le a héját és távolítsuk el a magjait, csumáját. Ezután daraboljuk fel.
  2. Nagy serpenyőben hevítsünk Floriol Olívaolajat, majd helyezzük bele a csirke felsőcombokat, és pirítsuk 8-10 percig, amíg mindkét fele aranyszínű lesz. Vegyük ki a serpenyőből.
  3. Pirítsuk le 2-3 perc alatt a garnélát is a serpenyőben, majd szedjük ki.
  4. A visszamaradt szaftban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Hintsük be a füstölt paprikával, majd adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, a sült kápiát és a felkockázott paradicsomot is. Keverjük hozzá a rizst, majd a sűrített paradicsomot.
  5. Öntsük fel a fehérborral, majd forrás után annyi vízzel (vagy zöldségalaplével), hogy ellepje a rizst. Főzzük közepes lángon, gyakran kavarva, az elpárolgott folyadékot mindig pótolva! Sózzuk ízlés szerint.
  6. Ha a rizs már majdnem puha, pótoljuk újra a folyadékot, tegyük vissza a serpenyőbe a csirkehúst, majd a garnélát is. Most már ne kavarjuk, főzzük közepes vagy kicsit gyengébb lángon, amíg a folyadékot magába szívja a rizs és teljesen megpuhul. Facsarjuk rá a citrom levét, majd tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel.

TIPPEK

  • Amikor a rizs már majdnem puha, bedobhatjuk a sütőbe is serpenyőstül! Itt vigyázzunk, hogy csak teljesen fém serpenyőt tegyünk a sütőbe.
  • Akkor a legjobb, ha egy egészen kicsit már odakap az alja. Azért vigyázzunk, ne égessük oda!
  • Ha nem kapunk rákot, készülhet simán csirkével és kolbásszal, de tehetünk hozzá zúzát vagy májat is.

ALLERGÉNEK

  • hal

További receptjeink
Füstölt lazacos-kaviáros mini blini
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Káposztás mazsolás curry papadammal
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Kávés-mandulás muffin
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Adventi bonbonok
Spenótos nyúlmáj krumplifőzelékkel
Fokhagymás-spenótos garnéla
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Diós-kecskesajtos palacsinta körtével és rukkolával
Nyári bableves bulgurral
Teriyaki lazac rizstésztával
Mini lángos falatok
Házi granola szelet
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.