Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Hozzávalók
4 főre
- 1 közepes fej hagyma
- 2 ek Floriol Cardio étolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 ek mustár
- 1 kk szerecsendió
- 200 g vörös cheddar sajt
- 4 csirkemell filé
- 150 g mozzarella
- só
- friss petrezselyem
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Kalória: ~ 394 kcal
Ennek az ételnek már az illata is boldogít. Sajtos, krémes piruló csirke, ide veled!
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
- Magas falú fazékban kevés Floriol étolajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. Amint színt kap, adjunk hozzá mustárt, fehérbort, szerecsendiót és tejszínt. Forraljuk össze, majd keverjük bele a reszelt vörös cheddart. Gyakran keverve hagyjuk teljesen felolvadni a sajtot, hogy sűrű krémet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint!
- Egy nagy tepsit kenjünk ki kevés étolajjal, majd helyezzük bele a csirkemelleket. Öntsük rá a sajtszószt, aztán szaggassuk rá a mozzarellát. Sózzuk, borsozzuk, végül pedig tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 40-45 perc alatt készre – akkor jó, ha megpirul a sajt és a csirke is!
- Tálaljuk forrón rizzsel és friss fűszernövényekkel!
TIPPEK
- Használjunk botmixert a sajtszósz elkészítéséhez!
- Félúton forgathatunk a csirkéken, így mindkét oldala pirulni fog.
ALLERGÉNEK
- laktóz
- mustár