Pestós lazac fehérbab gratinnal
Pestós  lazac fehérbab gratinnal
Hozzávalók
  • 800 g fehérbab (konzerv)
  • 2 ek Floriol Active étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g tejszín
  • 200 g gruyere sajt
  • friss kakukkfű
  • só, bors

 

  • 100 g vörös pesto
  • 4x180 g bőr nélküli lazac filé
  • só, bors
  • 30 g friss petrezselyem

Pestós lazac fehérbab gratinnal

Kalória: 1050 kcal

Könnyed babos étel, amely selymességével kiválóan kiegészíti a lazac karakterét. 

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 fokra.
  2. Hevítsetek Floriol Active étolajat magas falú fazékban, majd futtassátok meg benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha már megpirultak, öntsétek fel a tejszínnel és adjátok hozzá a leöntött, lecsepegtetett fehér babot is. Sózzátok, borsozzátok ízlés szerint. Morzsoljatok rá friss kakukkfüvet, majd forraljátok fel.
  3. Kenjetek ki kanálnyi Floriol Acive étolajjal közepes méretű hőálló üveg tálat, vagy tepsit. Öntsétek bele a tejszínes fehérbabot, majd keverjétek el a lereszelt gruyere sajttal. Végül szórjátok meg alaposan a zsemlemorzsával, és tegyétek az előmelegített sütőbe. Süssétek készre 25-30 perc alatt, amikor már ropogósnak tűnik a gratin széle.
  4. Tisztítsátok meg a lazac filéket. Kenjétek be alaposan vörös pestóval, majd helyezzétek őket egy Floriol Active étolajjal enyhén kikent tepsibe. Tegyétek az előmelegített sütőbe és 13-14 perc alatt süssétek készre.
  5. Tálaljátok a krémes-ropogós gratinnal és friss petrezselyemmel a pirult pestos lazac szeleteket!

Tippek

  • Tálaláskor facsarjatok pár csepp citromlevet a halakra!
  • Száraz babból is elkészíthetitek: áztassátok be a babot előző este, majd a hagymás-fokhagymás lepirítást követően főzzétek félpuhára bőséges mennyiségű vízben 45-50 perc alatt. Ekkor öntsétek le a vizet és folytassátok a bab főzését a tejszínben. Végül a sütés közben fog teljesen megpuhulni.
  • 1-2 teáskanálnyi édeskömény maggal is feldobhatjátok a fehérbab gratint.

Allergének

  • laktóz, glutén, hal
További receptjeink
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Pho leves - Vietnámi húsleves
Húsvéti sonkasaláta
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Vegán töltött káposzta
Epres banánkenyér
Édesköményes krumplileves
Sült céklás almasaláta mézzel pirított kölessel
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Sült kecskesajtos spárgasaláta
Káposztás fasírtgolyók
Scsí leves
Forró sajtmártás
Tonhal caprese
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.