https://www.traditionrolex.com/1

Paradicsomos gratin
Paradicsomos gratin
Paradicsomos gratin
Hozzávalók
  • 1 kg krumpli
  • 2 közepes salotta hagyma
  • 3 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg gruyere sajt
  • 2-3 db aszalt paradicsom
  • 4-5 db paradicsom
  • 4 ek zsemlemorzsa

Paradicsomos gratin

Krémes, paradicsomos, ínycsiklandó. Nagy nyári kedvenc, amivel jóllakhat az egész család.

Elkészítés

  1. Hámozzátok meg a krumplit, majd karikázzátok fel 2-3 mm vastagságúra, vagy a lehető legvékonyabbra. Főzzétek elő forrástól számított 5 perc alatt bőséges mennyiségű sózott vízben, majd szűrjétek le. Vigyázzatok arra, hogy ne törjön össze!
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180° fokra.
  3. Kenjetek ki egy magasabb tepsit Floriol Omega 3&6 étolajjal. Kezdjétek el egymásra rétegezni benne a hozzávalókat: az előfőzött krumplit, a vékonyra szeletelt paradicsomot és salotta hagymát, majd a lereszelt gruyere sajtot. Rejtsetek el a rétegek közé kevés apróra darabolt aszalt paradicsomot is. Öntsétek le tejszínnel, majd kezdjétek újra egymásra pakolni a rétegeket, amíg tele nem lesz a tepsi. A tetejére hagyjatok reszelt sajtot.
  4. Tegyétek az előmelegített sütőbe az ételt, majd 40-50 perc alatt süssétek készre. 20 perc sütés után forgassatok a tepsin, ekkor hintsétek meg a gratin tetejét pár kanálnyi zsemlemorzsával.
  5. Ha elkészült, hagyjátok hűlni és dermedni 10 percig.

Tippek 

  • Gruyere helyett ementáli is megfelel - a lényeg, hogy olyan sajtot használjatok, ami ugyan karakteres, de nem nyomja el a többi hozzávaló ízét.
  • Ne főzzétek túl a krumplit, mert különben szétesik a rétegezés közben.
  • Használhattok többfajta paradicsomot is.

Allergének

  • glutén
  • laktóz
További receptjeink
Keleti marhasaláta
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Rozmaringos fehérbab-krém
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Olívás falafel tahini szósszal
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Kókusztejes sárgaborsófőzelék zöld fasírttal
Édesköményes krumplileves
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Epres spenótsaláta fetával
Fahéjas-mandulás olívaolaj-torta
Lazacos poke bowl házi majonézzel
Káposztás fasírtgolyók
Lazacos zsemle tükörtojással és friss zöldségekkel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1