Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Hozzávalók
  • 2 kg sütőtök (hokkaido tök)
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk őrölt csillagánizs
  • 1 tk őrölt édeskömény mag
  • 2 közepes sárgarépa
  • 400 ml tejszín

 

Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral

Kalória: ~ 670 kcal

Mit főzzünk még sütőtökből? A tökhöz szuperül illik a kínai ötfűszer keverék, a levesben pedig kellemes betét a bulgur, így a klasszikus leves kaphat egy kis pikantériát. 

Elkészítés

  1. Daraboljátok fel a sütőtököt, magozzátok ki, majd süssétek aranybarnára sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt. Ha elkészült, távolítsátok el a tök héját.
  2. Magas falú edényben futtassátok meg a Floriol BODY étolajon a hagymát, fokhagymát. Adjátok hozzá a fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, borsot, édeskömény magot, és kavargatva pirítsátok 2-3 percig.
  3. Adjátok hozzá a sült tököt és a megpucolt, vékony karikákra szelt sárgarépát is. Öntsétek fel a tejszínnel, majd 1,5 liternyi vízzel vagy zöldség alaplével. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek 30-35 percig, amíg a répa megpuhul. Ha már puha, botmixerrel turmixoljátok le egészen selymesre.
  4. Amíg fő a leves, forrázzátok le forró vízzel a bulgurt, majd fedjétek le és hagyjátok állni 10-15 percig, amíg megpuhul. Ha megpuhult, csepegtessétek le, majd nagy serpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon pirítsátok le, hogy ropogós legyen és szép színt kapjon.
  5. Tálaljátok a forró krémlevest a pirított bulgurral.

Tippek

  • Használjatok őrölt szecsuáni borsot!
  • Hokkaido tökből készítve a legfinomabb.
  • Keverjetek a bulgurhoz pirításkor kevés chili pelyhet!

Allergének

  • Laktóz
  • Glutén
További receptjeink
Lazac steak cukkini spagettivel
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Füstös csirke kebab pitával
Tejfölös nyúlraguleves
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Tormakrémleves sonkával és főtt tojással
Ősz Ízei Bowl
Chorizós csirkemáj csicseriborsóval
Mandulás-zsályás muffin
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Fitt zserbó
Finn lazacleves
Mandulás narancstorta
Misos-körtés zellerkrémleves
Almás édes chili szósz
Pikáns mézes-mustáros öntet
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.