Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Hozzávalók
  • 2 kg sütőtök (hokkaido tök)
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk őrölt csillagánizs
  • 1 tk őrölt édeskömény mag
  • 2 közepes sárgarépa
  • 400 ml tejszín

 

Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral

Kalória: ~ 670 kcal

Mit főzzünk még sütőtökből? A tökhöz szuperül illik a kínai ötfűszer keverék, a levesben pedig kellemes betét a bulgur, így a klasszikus leves kaphat egy kis pikantériát. 

Elkészítés

  1. Daraboljátok fel a sütőtököt, magozzátok ki, majd süssétek aranybarnára sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt. Ha elkészült, távolítsátok el a tök héját.
  2. Magas falú edényben futtassátok meg a Floriol BODY étolajon a hagymát, fokhagymát. Adjátok hozzá a fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, borsot, édeskömény magot, és kavargatva pirítsátok 2-3 percig.
  3. Adjátok hozzá a sült tököt és a megpucolt, vékony karikákra szelt sárgarépát is. Öntsétek fel a tejszínnel, majd 1,5 liternyi vízzel vagy zöldség alaplével. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek 30-35 percig, amíg a répa megpuhul. Ha már puha, botmixerrel turmixoljátok le egészen selymesre.
  4. Amíg fő a leves, forrázzátok le forró vízzel a bulgurt, majd fedjétek le és hagyjátok állni 10-15 percig, amíg megpuhul. Ha megpuhult, csepegtessétek le, majd nagy serpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon pirítsátok le, hogy ropogós legyen és szép színt kapjon.
  5. Tálaljátok a forró krémlevest a pirított bulgurral.

Tippek

  • Használjatok őrölt szecsuáni borsot!
  • Hokkaido tökből készítve a legfinomabb.
  • Keverjetek a bulgurhoz pirításkor kevés chili pelyhet!

Allergének

  • Laktóz
  • Glutén
További receptjeink
Epres banánkenyér
Káposztás mazsolás curry papadammal
Sült ratatouille kecskesajttal
Fekete kagyló spagettivel
Perui quinoás avokádósaláta
Teriyaki lazac rizstésztával
Császármorzsa narancsszósszal
Köményes burgonyakrémleves burgonyachipsszel
Angol reggeli
Csokimousse tészta ropogóssal
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Spanyol omlett
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Mustáros malacpofa lencsével
Kovászos uborkakrémleves
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.