Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Hozzávalók
- 2 kg sütőtök (hokkaido tök)
- 3 ek Floriol BODY étolaj
- 2 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk őrölt csillagánizs
- 1 tk őrölt édeskömény mag
- 2 közepes sárgarépa
- 400 ml tejszín
- só
- 150 g bulgur
- 1 ek Floriol BODY étolaj
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Kalória: ~ 670 kcal
Mit főzzünk még sütőtökből? A tökhöz szuperül illik a kínai ötfűszer keverék, a levesben pedig kellemes betét a bulgur, így a klasszikus leves kaphat egy kis pikantériát.
Elkészítés
- Daraboljátok fel a sütőtököt, magozzátok ki, majd süssétek aranybarnára sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt. Ha elkészült, távolítsátok el a tök héját.
- Magas falú edényben futtassátok meg a Floriol BODY étolajon a hagymát, fokhagymát. Adjátok hozzá a fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, borsot, édeskömény magot, és kavargatva pirítsátok 2-3 percig.
- Adjátok hozzá a sült tököt és a megpucolt, vékony karikákra szelt sárgarépát is. Öntsétek fel a tejszínnel, majd 1,5 liternyi vízzel vagy zöldség alaplével. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek 30-35 percig, amíg a répa megpuhul. Ha már puha, botmixerrel turmixoljátok le egészen selymesre.
- Amíg fő a leves, forrázzátok le forró vízzel a bulgurt, majd fedjétek le és hagyjátok állni 10-15 percig, amíg megpuhul. Ha megpuhult, csepegtessétek le, majd nagy serpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon pirítsátok le, hogy ropogós legyen és szép színt kapjon.
- Tálaljátok a forró krémlevest a pirított bulgurral.
Tippek
- Használjatok őrölt szecsuáni borsot!
- Hokkaido tökből készítve a legfinomabb.
- Keverjetek a bulgurhoz pirításkor kevés chili pelyhet!
Allergének
- Laktóz
- Glutén