Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral
Hozzávalók
  • 2 kg sütőtök (hokkaido tök)
  • 3 ek Floriol BODY étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk őrölt csillagánizs
  • 1 tk őrölt édeskömény mag
  • 2 közepes sárgarépa
  • 400 ml tejszín

 

Ötfűszeres hokkaido tökkrémleves pirított bulgurral

Kalória: ~ 670 kcal

Mit főzzünk még sütőtökből? A tökhöz szuperül illik a kínai ötfűszer keverék, a levesben pedig kellemes betét a bulgur, így a klasszikus leves kaphat egy kis pikantériát. 

Elkészítés

  1. Daraboljátok fel a sütőtököt, magozzátok ki, majd süssétek aranybarnára sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt. Ha elkészült, távolítsátok el a tök héját.
  2. Magas falú edényben futtassátok meg a Floriol BODY étolajon a hagymát, fokhagymát. Adjátok hozzá a fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, borsot, édeskömény magot, és kavargatva pirítsátok 2-3 percig.
  3. Adjátok hozzá a sült tököt és a megpucolt, vékony karikákra szelt sárgarépát is. Öntsétek fel a tejszínnel, majd 1,5 liternyi vízzel vagy zöldség alaplével. Sózzátok ízlés szerint, majd főzzétek 30-35 percig, amíg a répa megpuhul. Ha már puha, botmixerrel turmixoljátok le egészen selymesre.
  4. Amíg fő a leves, forrázzátok le forró vízzel a bulgurt, majd fedjétek le és hagyjátok állni 10-15 percig, amíg megpuhul. Ha megpuhult, csepegtessétek le, majd nagy serpenyőben, kevés Floriol BODY étolajon pirítsátok le, hogy ropogós legyen és szép színt kapjon.
  5. Tálaljátok a forró krémlevest a pirított bulgurral.

Tippek

  • Használjatok őrölt szecsuáni borsot!
  • Hokkaido tökből készítve a legfinomabb.
  • Keverjetek a bulgurhoz pirításkor kevés chili pelyhet!

Allergének

  • Laktóz
  • Glutén
További receptjeink
A házi chips titkai
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Tejfölös nyúlraguleves
Mentás borsókrémleves
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Új!
Grillezett zöldségek mentaszósszal
Császármorzsa narancsszósszal
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Rizslisztben rántott mini sajtgolyók
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Új!
Spárgás-citromos spagetti
Diós-Csokis keksz
Nyári bableves bulgurral
Karalábé steak diós pestóval és salátával
Olivás-rozmaringos frittata
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.