Nápolyi karneváli ricotta torta
Hozzávalók
- 250 g durumliszt
- 300 g ricotta
- 60 g Floriol Kevert Olívaolaj
- 250 ml tej
- 750 ml víz
- 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 4 db tojás
- 250 g cukor
- porcukor a tálaláshoz
Nápolyi karneváli ricotta torta
Kalória: ~ 270 kcal
Krémes, szaftos és nagyon egyszerű. Ha idén farsangkor nem fánkban gondolkodtok, vegyetek példát az olaszokról, és készítsétek el az ő receptjüket!
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
- Keverjétek el a tejet a vízzel és a Floriol Kevert Olívaolajjal. Forraljátok fel, majd folyamatos keverés mellett adjátok hozzá a durumlisztet. Alacsony fokozaton, gyakran keverve főzzétek 5-8 percig, amíg egynemű, nehezen keverhető masszát kaptok. Tegyétek félre.
- Keverjétek habosra a ricottát a cukorral, tojásokkal, a kezeletlen citrom lereszelt héjával és a vaníliával. Forgassátok hozzá a felfőzött durumlisztet is, majd keverjétek egyneművé az egészet.
- A tortaformát kenjétek ki finoman Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a tésztát. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssétek meg. Akkor van kész, ha a torta teteje aranybarna. Fogyasztás előtt hagyjátok teljesen kihűlni és megdermedni. Tálaljátok porcukorral!
Tippek
- Sütés közben érdemes forgatni a tortán 180 fokot, hogy egyenletesen piruljon a teteje.
- Ha csomós maradna a felfőzött durumliszt, segítsetek rajta botmixerrel.
- Kipróbálhatjátok egy teáskanálnyi őrölt kardamommal fűszerezve is.
Allergének
- laktóz
- glutén
- tojás