Nápolyi karneváli ricotta torta
Nápolyi karneváli ricotta torta
Hozzávalók
  • 250 g durumliszt
  • 300 g ricotta
  • 60 g Floriol Kevert Olívaolaj
  • 250 ml tej
  • 750 ml víz
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 db tojás
  • 250 g cukor
  • porcukor a tálaláshoz

Nápolyi karneváli ricotta torta

Kalória: ~ 270 kcal

Krémes, szaftos és nagyon egyszerű. Ha idén farsangkor nem fánkban gondolkodtok, vegyetek példát az olaszokról, és készítsétek el az ő receptjüket!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Keverjétek el a tejet a vízzel és a Floriol Kevert Olívaolajjal. Forraljátok fel, majd folyamatos keverés mellett adjátok hozzá a durumlisztet. Alacsony fokozaton, gyakran keverve főzzétek 5-8 percig, amíg egynemű, nehezen keverhető masszát kaptok. Tegyétek félre.
  3. Keverjétek habosra a ricottát a cukorral, tojásokkal, a kezeletlen citrom lereszelt héjával és a vaníliával. Forgassátok hozzá a felfőzött durumlisztet is, majd keverjétek egyneművé az egészet.
  4. A tortaformát kenjétek ki finoman Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a tésztát. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssétek meg. Akkor van kész, ha a torta teteje aranybarna. Fogyasztás előtt hagyjátok teljesen kihűlni és megdermedni. Tálaljátok porcukorral!

Tippek

  • Sütés közben érdemes forgatni a tortán 180 fokot, hogy egyenletesen piruljon a teteje.
  • Ha csomós maradna a felfőzött durumliszt, segítsetek rajta botmixerrel.
  • Kipróbálhatjátok egy teáskanálnyi őrölt kardamommal fűszerezve is.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Répás mungóbab saláta
Csőben sült sütőtök fűszeres darált hússal töltve
Boeuf Bourguignon
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Sütőtökös muffin almás karamellel
Ricottás rakott zöldbabos lasagne
Mustáros malacpofa lencsével
Francia hagymaleves
Nyulas ravioli gombaszósszal
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Mini lángos falatok
Szójaszószos pirított tofu zöldségekkel és rizzsel
Új!
Misos-körtés zellerkrémleves
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Pestós görögjoghurt öntet
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.