Nápolyi karneváli ricotta torta
Nápolyi karneváli ricotta torta
Hozzávalók
  • 250 g durumliszt
  • 300 g ricotta
  • 60 g Floriol Kevert Olívaolaj
  • 250 ml tej
  • 750 ml víz
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 db tojás
  • 250 g cukor
  • porcukor a tálaláshoz

Nápolyi karneváli ricotta torta

Kalória: ~ 270 kcal

Krémes, szaftos és nagyon egyszerű. Ha idén farsangkor nem fánkban gondolkodtok, vegyetek példát az olaszokról, és készítsétek el az ő receptjüket!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Keverjétek el a tejet a vízzel és a Floriol Kevert Olívaolajjal. Forraljátok fel, majd folyamatos keverés mellett adjátok hozzá a durumlisztet. Alacsony fokozaton, gyakran keverve főzzétek 5-8 percig, amíg egynemű, nehezen keverhető masszát kaptok. Tegyétek félre.
  3. Keverjétek habosra a ricottát a cukorral, tojásokkal, a kezeletlen citrom lereszelt héjával és a vaníliával. Forgassátok hozzá a felfőzött durumlisztet is, majd keverjétek egyneművé az egészet.
  4. A tortaformát kenjétek ki finoman Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a tésztát. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssétek meg. Akkor van kész, ha a torta teteje aranybarna. Fogyasztás előtt hagyjátok teljesen kihűlni és megdermedni. Tálaljátok porcukorral!

Tippek

  • Sütés közben érdemes forgatni a tortán 180 fokot, hogy egyenletesen piruljon a teteje.
  • Ha csomós maradna a felfőzött durumliszt, segítsetek rajta botmixerrel.
  • Kipróbálhatjátok egy teáskanálnyi őrölt kardamommal fűszerezve is.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Római sali tejfölös öntettel
Epres spenótsaláta fetával
Mini Margherita pizza
Húsvéti sonkasaláta
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Penne Boscaiola - Favágók tésztája
Csőben sült padlizsános csirke
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Datolyás-diós rétes
Csicseriborsós édesburgonya főzelék hurkával
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Sonkás-sajtos muffin
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Zöldhagymás-kecskesajtos frittata
Kovászos uborkakrémleves
Spanyol omlett
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.