Nápolyi karneváli ricotta torta
Nápolyi karneváli ricotta torta
Hozzávalók
  • 250 g durumliszt
  • 300 g ricotta
  • 60 g Floriol Kevert Olívaolaj
  • 250 ml tej
  • 750 ml víz
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 db tojás
  • 250 g cukor
  • porcukor a tálaláshoz

Nápolyi karneváli ricotta torta

Kalória: ~ 270 kcal

Krémes, szaftos és nagyon egyszerű. Ha idén farsangkor nem fánkban gondolkodtok, vegyetek példát az olaszokról, és készítsétek el az ő receptjüket!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Keverjétek el a tejet a vízzel és a Floriol Kevert Olívaolajjal. Forraljátok fel, majd folyamatos keverés mellett adjátok hozzá a durumlisztet. Alacsony fokozaton, gyakran keverve főzzétek 5-8 percig, amíg egynemű, nehezen keverhető masszát kaptok. Tegyétek félre.
  3. Keverjétek habosra a ricottát a cukorral, tojásokkal, a kezeletlen citrom lereszelt héjával és a vaníliával. Forgassátok hozzá a felfőzött durumlisztet is, majd keverjétek egyneművé az egészet.
  4. A tortaformát kenjétek ki finoman Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a tésztát. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssétek meg. Akkor van kész, ha a torta teteje aranybarna. Fogyasztás előtt hagyjátok teljesen kihűlni és megdermedni. Tálaljátok porcukorral!

Tippek

  • Sütés közben érdemes forgatni a tortán 180 fokot, hogy egyenletesen piruljon a teteje.
  • Ha csomós maradna a felfőzött durumliszt, segítsetek rajta botmixerrel.
  • Kipróbálhatjátok egy teáskanálnyi őrölt kardamommal fűszerezve is.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Mandulás-zsályás muffin
Mákos barchesz
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Sütőtökös cupcake almaszósszal
Málnás piskótatorta
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Sütőtökös farinata
Új!
Padlizsános csirkepörkölt kuszkusszal
Sült ratatouille kecskesajttal
Brokkoli rizottó
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Epres spenótsaláta fetával
Sonkás Crepe
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.