Nápolyi karneváli ricotta torta
Nápolyi karneváli ricotta torta
Hozzávalók
  • 250 g durumliszt
  • 300 g ricotta
  • 60 g Floriol Kevert Olívaolaj
  • 250 ml tej
  • 750 ml víz
  • 1 kezeletlen citrom lereszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4 db tojás
  • 250 g cukor
  • porcukor a tálaláshoz

Nápolyi karneváli ricotta torta

Kalória: ~ 270 kcal

Krémes, szaftos és nagyon egyszerű. Ha idén farsangkor nem fánkban gondolkodtok, vegyetek példát az olaszokról, és készítsétek el az ő receptjüket!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 190 ºC-ra.
  2. Keverjétek el a tejet a vízzel és a Floriol Kevert Olívaolajjal. Forraljátok fel, majd folyamatos keverés mellett adjátok hozzá a durumlisztet. Alacsony fokozaton, gyakran keverve főzzétek 5-8 percig, amíg egynemű, nehezen keverhető masszát kaptok. Tegyétek félre.
  3. Keverjétek habosra a ricottát a cukorral, tojásokkal, a kezeletlen citrom lereszelt héjával és a vaníliával. Forgassátok hozzá a felfőzött durumlisztet is, majd keverjétek egyneművé az egészet.
  4. A tortaformát kenjétek ki finoman Floriol Kevert Olívaolajjal, majd öntsétek bele a tésztát. Tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssétek meg. Akkor van kész, ha a torta teteje aranybarna. Fogyasztás előtt hagyjátok teljesen kihűlni és megdermedni. Tálaljátok porcukorral!

Tippek

  • Sütés közben érdemes forgatni a tortán 180 fokot, hogy egyenletesen piruljon a teteje.
  • Ha csomós maradna a felfőzött durumliszt, segítsetek rajta botmixerrel.
  • Kipróbálhatjátok egy teáskanálnyi őrölt kardamommal fűszerezve is.

Allergének

  • laktóz
  • glutén
  • tojás
További receptjeink
Csirke mákos bundában hajdinával és salátával
Keleti marhasaláta
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Rizstészta tofuval és gombával
Sült csirkemáj humusszal és kápiasalátával
Francia hagymaleves
Pestós lazac fehérbab gratinnal
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Forró sajtmártás
Fekete kagyló spagettivel
Húsmentes feketebab hamburger
Szilva chutney
Narancsos-citromfüves pulyka
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Pho leves - Vietnámi húsleves
Mézes-pisztáciás lazac parmezános karfiolpürével
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.