Málnás piskótatorta
Málnás piskótatorta
Hozzávalók

A piskótához

  • 5 tojás
  • 0,8 dl Floriol Cardio étolaj
  • 200 g cukor
  • 2 tk vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 1,5 dl szóda, vagy savas ásványvíz
  • csipet só
  • 2 tk sütőpor
  • 200 g gluténmentes lisztkeverék

A málnás krémhez

  • 2 dl görög joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 70 g porcukor
  • 250 g málna

Málnás piskótatorta

Ünnepeljétek meg a málnaszezont ezzel a gyönyörű és gluténmentes tortával, amit garantáltan szeretni fogtok!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 175° fokra.
  2. Válasszátok szét a tojások fehérjét és sárgáját: a fehérjét verjétek fel a vaníliáscukorral és a cukorral 10 perc alatt egészen kemény habbá. Adagoljátok hozzá további folyamatos keverés mellett a fél citrom levét, csipet sót, és a sütőport is.
  3. Másik keverőedényben keverjétek csomómentes híg tésztává a tojások sárgáját a Floriol Cardio étolajjal, a szódavízzel és a gluténmentes lisztkeverékkel. Ha túl sűrű lenne, további szódával javítsatok az állagán, ha túl híg, akkor pedig további liszttel.
  4. Adjátok a tojásfehérje hab harmadát a lisztes tésztához, keverjétek egyenletesre, úgy, hogy ne törjön össze a hab. Végül keverjétek a maradék tojáshabot is a híg tésztához.
  5. Öntsétek a híg tésztát közepes tortaformába, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, zárjátok el a sütőt, és nyitott sütőajtó mellett hagyjátok hűlni 10 percig még a sütőben. Mielőtt kiszednétek a tortaformából, hagyjátok teljesen kihűlni!
  6. Recés késsel vágjátok ketté széltében a tortát, hogy két egyenlő magasságú tortalapot kapjatok.
  7. Keverjétek el a görög joghurttal a porcukrot, majd jöhet hozzá a mascarpone is, így sűrű krémet fogtok kapni. Kenjétek meg vele az alsó tortalap tetejét, majd helyezzétek rá a felső tortalapot. Kenjétek meg finoman a torta tetejét, majd az oldalát is körbe.
  8. Helyezzétek a megmosott és leszárított málnákat szorosan egymás mellé a torta tetejére. Tegyétek hűtőszekrénybe pihenni a tortát legalább 2-3 órára!

Allergének

  • laktóz
  • tojás

Tippek

  • Ellenőrizzétek tűpróbával, hogy megsült-e a torta.
  • Sütés közben ne nyitogassátok a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a torta!
  • Nem kell kikenni a tortaformát semmivel sem mielőtt beleöntenénk a tésztát!
További receptjeink
Lencsés epersaláta bivalymozzarellával
Sült tök és patisszonsaláta quinoával
Zablisztes ropi
Csirke yakitori szezámos uborkasalátával
Thai tök curry köményes rizzsel
Medvehagymás muffin tükörtojással és pirított sonkával
Scsí leves
Francia hagymaleves
Marhahúsos sütőtöksaláta
Rákkrémleves parmezánchipsszel
Olívás falafel tahini szósszal
Meggy sorbet pisztáciás keksszel
Káposztás fasírtgolyók
Kapros spenótkrémleves főtt tojással
Epres spenótsaláta fetával
Grillezett polip olajbogyó tapenáddal
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.