https://www.traditionrolex.com/1

Málnás piskótatorta
Málnás piskótatorta
Málnás piskótatorta
Hozzávalók

A piskótához

  • 5 tojás
  • 0,8 dl Floriol Cardio étolaj
  • 200 g cukor
  • 2 tk vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 1,5 dl szóda, vagy savas ásványvíz
  • csipet só
  • 2 tk sütőpor
  • 200 g gluténmentes lisztkeverék

A málnás krémhez

  • 2 dl görög joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 70 g porcukor
  • 250 g málna

Málnás piskótatorta

Ünnepeljétek meg a málnaszezont ezzel a gyönyörű és gluténmentes tortával, amit garantáltan szeretni fogtok!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 175° fokra.
  2. Válasszátok szét a tojások fehérjét és sárgáját: a fehérjét verjétek fel a vaníliáscukorral és a cukorral 10 perc alatt egészen kemény habbá. Adagoljátok hozzá további folyamatos keverés mellett a fél citrom levét, csipet sót, és a sütőport is.
  3. Másik keverőedényben keverjétek csomómentes híg tésztává a tojások sárgáját a Floriol Cardio étolajjal, a szódavízzel és a gluténmentes lisztkeverékkel. Ha túl sűrű lenne, további szódával javítsatok az állagán, ha túl híg, akkor pedig további liszttel.
  4. Adjátok a tojásfehérje hab harmadát a lisztes tésztához, keverjétek egyenletesre, úgy, hogy ne törjön össze a hab. Végül keverjétek a maradék tojáshabot is a híg tésztához.
  5. Öntsétek a híg tésztát közepes tortaformába, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, zárjátok el a sütőt, és nyitott sütőajtó mellett hagyjátok hűlni 10 percig még a sütőben. Mielőtt kiszednétek a tortaformából, hagyjátok teljesen kihűlni!
  6. Recés késsel vágjátok ketté széltében a tortát, hogy két egyenlő magasságú tortalapot kapjatok.
  7. Keverjétek el a görög joghurttal a porcukrot, majd jöhet hozzá a mascarpone is, így sűrű krémet fogtok kapni. Kenjétek meg vele az alsó tortalap tetejét, majd helyezzétek rá a felső tortalapot. Kenjétek meg finoman a torta tetejét, majd az oldalát is körbe.
  8. Helyezzétek a megmosott és leszárított málnákat szorosan egymás mellé a torta tetejére. Tegyétek hűtőszekrénybe pihenni a tortát legalább 2-3 órára!

Allergének

  • laktóz
  • tojás

Tippek

  • Ellenőrizzétek tűpróbával, hogy megsült-e a torta.
  • Sütés közben ne nyitogassátok a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a torta!
  • Nem kell kikenni a tortaformát semmivel sem mielőtt beleöntenénk a tésztát!
További receptjeink
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Római sali tejfölös öntettel
Mini Margherita pizza
Feketeolívás-rozmaringos focaccia
Kókusztejes vajbabfőzelék
Rizstészta tofuval és gombával
Friss edamame saláta steakfalatokkal
Rozmaringos fehérbab-krém
Francia hagymaleves
Rukkolás cukordinnye saláta pármai sonkával
Spenótos újkrumpli saláta makrélával
Gyömbéres keksz
Francia hagymaleves
Kávés-mandulás muffin
Olívás falafel tahini szósszal
Húsgolyók édeskömény salátával
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1