Málnás piskótatorta
Málnás piskótatorta
Hozzávalók

A piskótához

  • 5 tojás
  • 0,8 dl Floriol Cardio étolaj
  • 200 g cukor
  • 2 tk vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 1,5 dl szóda, vagy savas ásványvíz
  • csipet só
  • 2 tk sütőpor
  • 200 g gluténmentes lisztkeverék

A málnás krémhez

  • 2 dl görög joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 70 g porcukor
  • 250 g málna

Málnás piskótatorta

Ünnepeljétek meg a málnaszezont ezzel a gyönyörű és gluténmentes tortával, amit garantáltan szeretni fogtok!

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 175° fokra.
  2. Válasszátok szét a tojások fehérjét és sárgáját: a fehérjét verjétek fel a vaníliáscukorral és a cukorral 10 perc alatt egészen kemény habbá. Adagoljátok hozzá további folyamatos keverés mellett a fél citrom levét, csipet sót, és a sütőport is.
  3. Másik keverőedényben keverjétek csomómentes híg tésztává a tojások sárgáját a Floriol Cardio étolajjal, a szódavízzel és a gluténmentes lisztkeverékkel. Ha túl sűrű lenne, további szódával javítsatok az állagán, ha túl híg, akkor pedig további liszttel.
  4. Adjátok a tojásfehérje hab harmadát a lisztes tésztához, keverjétek egyenletesre, úgy, hogy ne törjön össze a hab. Végül keverjétek a maradék tojáshabot is a híg tésztához.
  5. Öntsétek a híg tésztát közepes tortaformába, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, zárjátok el a sütőt, és nyitott sütőajtó mellett hagyjátok hűlni 10 percig még a sütőben. Mielőtt kiszednétek a tortaformából, hagyjátok teljesen kihűlni!
  6. Recés késsel vágjátok ketté széltében a tortát, hogy két egyenlő magasságú tortalapot kapjatok.
  7. Keverjétek el a görög joghurttal a porcukrot, majd jöhet hozzá a mascarpone is, így sűrű krémet fogtok kapni. Kenjétek meg vele az alsó tortalap tetejét, majd helyezzétek rá a felső tortalapot. Kenjétek meg finoman a torta tetejét, majd az oldalát is körbe.
  8. Helyezzétek a megmosott és leszárított málnákat szorosan egymás mellé a torta tetejére. Tegyétek hűtőszekrénybe pihenni a tortát legalább 2-3 órára!

Allergének

  • laktóz
  • tojás

Tippek

  • Ellenőrizzétek tűpróbával, hogy megsült-e a torta.
  • Sütés közben ne nyitogassátok a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a torta!
  • Nem kell kikenni a tortaformát semmivel sem mielőtt beleöntenénk a tésztát!
További receptjeink
Olivás-rozmaringos frittata
Új!
Lazac mazsolás rizzsel és citromszósszal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Tőkehal krémsajtos spenóttal
Vegán töltött káposzta
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Lazac steak cukkini spagettivel
Rozmaringos fehérbab-krém
Sült lazac epres-bazsalikomos salátával
Pestós görögjoghurt öntet
Fetasajtos-spenótos kölespite
Francia hagymaleves
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Körtés-gyömbéres marha szezámmaggal
Tökfőzelék cukkini ropogóssal
Rizsbundás szilva
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.