Málnás piskótatorta
Hozzávalók
A piskótához
- 5 tojás
- 0,8 dl Floriol Cardio étolaj
- 200 g cukor
- 2 tk vaníliás cukor
- fél citrom leve
- 1,5 dl szóda, vagy savas ásványvíz
- csipet só
- 2 tk sütőpor
- 200 g gluténmentes lisztkeverék
A málnás krémhez
- 2 dl görög joghurt
- 250 g mascarpone
- 70 g porcukor
- 250 g málna
Málnás piskótatorta
Ünnepeljétek meg a málnaszezont ezzel a gyönyörű és gluténmentes tortával, amit garantáltan szeretni fogtok!
Elkészítés
- Melegítsétek elő a sütőt 175° fokra.
- Válasszátok szét a tojások fehérjét és sárgáját: a fehérjét verjétek fel a vaníliáscukorral és a cukorral 10 perc alatt egészen kemény habbá. Adagoljátok hozzá további folyamatos keverés mellett a fél citrom levét, csipet sót, és a sütőport is.
- Másik keverőedényben keverjétek csomómentes híg tésztává a tojások sárgáját a Floriol Cardio étolajjal, a szódavízzel és a gluténmentes lisztkeverékkel. Ha túl sűrű lenne, további szódával javítsatok az állagán, ha túl híg, akkor pedig további liszttel.
- Adjátok a tojásfehérje hab harmadát a lisztes tésztához, keverjétek egyenletesre, úgy, hogy ne törjön össze a hab. Végül keverjétek a maradék tojáshabot is a híg tésztához.
- Öntsétek a híg tésztát közepes tortaformába, majd tegyétek az előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssétek készre. Ha elkészült, zárjátok el a sütőt, és nyitott sütőajtó mellett hagyjátok hűlni 10 percig még a sütőben. Mielőtt kiszednétek a tortaformából, hagyjátok teljesen kihűlni!
- Recés késsel vágjátok ketté széltében a tortát, hogy két egyenlő magasságú tortalapot kapjatok.
- Keverjétek el a görög joghurttal a porcukrot, majd jöhet hozzá a mascarpone is, így sűrű krémet fogtok kapni. Kenjétek meg vele az alsó tortalap tetejét, majd helyezzétek rá a felső tortalapot. Kenjétek meg finoman a torta tetejét, majd az oldalát is körbe.
- Helyezzétek a megmosott és leszárított málnákat szorosan egymás mellé a torta tetejére. Tegyétek hűtőszekrénybe pihenni a tortát legalább 2-3 órára!
Allergének
- laktóz
- tojás
Tippek
- Ellenőrizzétek tűpróbával, hogy megsült-e a torta.
- Sütés közben ne nyitogassátok a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a torta!
- Nem kell kikenni a tortaformát semmivel sem mielőtt beleöntenénk a tésztát!