Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Cardio étolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 db birsalma
  • 2 db krumpli
  • 4-5 cm-es gyömbérdarab
  • 4 db libacomb
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 tk egész kömény
  • 4-6 ág friss kakukkfű
  • só, bors

Libacomb gyömbéres sült birsalmával

Kalória: 480 kcal

Az ősz legfinomabb hozzávalóival készülhettek Márton-napra, a birsalma szuper kiegészítője a libának.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 °C-ra.
  2. Tisztítsátok meg a libacombokat, majd helyezzétek őket bőrével felfelé Floriol Cardio étolajjal kikent magas falú tepsibe. Hintsétek meg egész köménnyel, sózzátok, borsozzátok. Helyezzetek mellé fokhagyma gerezdeket héjastól, majd öntsetek alá 1 dl száraz fehérbort. Alumínium fóliával takarjátok le a tepsit, és tegyétek az előmelegített sütőbe 90 percre.
  3. Pucoljátok meg a gyömbért, majd vágjátok fel vékony szeletekre. A birsalmákat negyedeljétek el, a krumplit hámozzátok meg, és vágjuk szintén négyfelé.
  4. Bőséges mennyiségű, lobogó vízben főzzétek elő a krumplit, birsalmát és a felszeletelt gyömbért 12-14 perc alatt, amíg megpuhulnak kicsit. Öntsétek le a levet, majd hagyjátok hűlni őket.
  5. Ha kihűlt a birsalma, éles késsel csumázzátok ki, a gyömbért és a krumplit tegyétek félre.
  6. Vegyétek ki a libacombokat a sütőből és a tepsiből is. Vegyetek ki 4-6 kanálnyi zsiradékot a tepsiből és tegyétek félre, ha később felhasználnátok még. Ezután rakjátok a tepsibe az előfőzött birsalmát és krumplit, keverjétek össze a gyömbérrel. Sózzátok, hintsétek meg a kakukkfűvel, majd helyezzétek rá vissza a libacombokat.
  7. Emeljétek meg a sütő hőmérsékletét 190 °C-ra. Tegyétek vissza a tepsit a sütőbe, de ezúttal ne fedjétek le. Süssétek készre az ételt 25-30 perc alatt, amíg aranybarna lesz a liba bőre.
  8. Tálaljátok forrón, friss petrezselyemmel

Tippek 

  • Ne főzzétek túl a birsalmát! Ha elkezd puhulni, könnyen szétesik pépesre. Villával ellenőrizzétek, mikor puhult meg egy picit.
  • Tálaláskor szedjetek szaftot is a birsalmára és a krumplira!

 

További receptjeink
Vöröslencse shakshuka
Édesköményes tenger gyümölcsei leves
Mandulás-zsályás muffin
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Házi Worcestershire-szósz
Pikáns mézes-mustáros öntet
Füstös csirke kebab pitával
Diós-spenótos galette
Mapo Tofu
Lencsés kuszkusszal töltött kápia paprika
Nyári bableves bulgurral
Törökmogyorós káposztasaláta feta sajttal
Scsí leves
Húsvéti sonkasaláta
Rebarbarás somlói
Lazac steak cukkini spagettivel
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.