Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Libacomb gyömbéres sült birsalmával
Hozzávalók
  • 4 ek Floriol Cardio étolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 db birsalma
  • 2 db krumpli
  • 4-5 cm-es gyömbérdarab
  • 4 db libacomb
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 tk egész kömény
  • 4-6 ág friss kakukkfű
  • só, bors

Libacomb gyömbéres sült birsalmával

Kalória: 480 kcal

Az ősz legfinomabb hozzávalóival készülhettek Márton-napra, a birsalma szuper kiegészítője a libának.

Elkészítés

  1. Melegítsétek elő a sütőt 170 °C-ra.
  2. Tisztítsátok meg a libacombokat, majd helyezzétek őket bőrével felfelé Floriol Cardio étolajjal kikent magas falú tepsibe. Hintsétek meg egész köménnyel, sózzátok, borsozzátok. Helyezzetek mellé fokhagyma gerezdeket héjastól, majd öntsetek alá 1 dl száraz fehérbort. Alumínium fóliával takarjátok le a tepsit, és tegyétek az előmelegített sütőbe 90 percre.
  3. Pucoljátok meg a gyömbért, majd vágjátok fel vékony szeletekre. A birsalmákat negyedeljétek el, a krumplit hámozzátok meg, és vágjuk szintén négyfelé.
  4. Bőséges mennyiségű, lobogó vízben főzzétek elő a krumplit, birsalmát és a felszeletelt gyömbért 12-14 perc alatt, amíg megpuhulnak kicsit. Öntsétek le a levet, majd hagyjátok hűlni őket.
  5. Ha kihűlt a birsalma, éles késsel csumázzátok ki, a gyömbért és a krumplit tegyétek félre.
  6. Vegyétek ki a libacombokat a sütőből és a tepsiből is. Vegyetek ki 4-6 kanálnyi zsiradékot a tepsiből és tegyétek félre, ha később felhasználnátok még. Ezután rakjátok a tepsibe az előfőzött birsalmát és krumplit, keverjétek össze a gyömbérrel. Sózzátok, hintsétek meg a kakukkfűvel, majd helyezzétek rá vissza a libacombokat.
  7. Emeljétek meg a sütő hőmérsékletét 190 °C-ra. Tegyétek vissza a tepsit a sütőbe, de ezúttal ne fedjétek le. Süssétek készre az ételt 25-30 perc alatt, amíg aranybarna lesz a liba bőre.
  8. Tálaljátok forrón, friss petrezselyemmel

Tippek 

  • Ne főzzétek túl a birsalmát! Ha elkezd puhulni, könnyen szétesik pépesre. Villával ellenőrizzétek, mikor puhult meg egy picit.
  • Tálaláskor szedjetek szaftot is a birsalmára és a krumplira!

 

További receptjeink
Római sali tejfölös öntettel
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Húsmentes feketebab hamburger
Gyömbéres keksz
Spenótos tofu-paneer
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Fetasajtos-spenótos kölespite
Csicseriborsós céklasaláta juhtúróval
Pirított tavaszi tekercs rákkal
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Tejfölös nyúlraguleves
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Szilvás-csokis torta
Pho leves - Vietnámi húsleves
Diós-zöldséges tatin kéksajttal
Csirkés paella
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.