Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Hozzávalók
  • 350 g farfalle tészta
  • 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
  • 100 g koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss kakukkfű
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk mustár
  • 1 kk cukor
  • fél kk só
  • 1,5 dl Floriol Kevert Olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 100 g bébispenót
  • 300 g füstölt pisztráng

Farfalle saláta füstölt pisztránggal

Kalória: 695 kcal

Elkészítés

 

  1. Főzzétek puhára a farfalle tésztát bőséges mennyiségű enyhén sós vízben a csomagoláson jelzett idő alatt. Ha elkészült, szűrjétek le és öblitsétek le hideg folyó víz alatt, majd hagyjátok lecsepegni.
  2. Nagy serpenyőben hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, futtassátok meg benne a félbevágott koktélparadicsomokat és az összezúzott, felaprított fokhagymát. Sózzátok ízlés szerint, közben morzsoljatok rá friss kakukkfüvet is. Süssétek készre nagy lángon 5-8 perc alatt, amíg a paradicsom megpirul és már ereszti a levét. Hagyjátok kihűlni.
  3. Nagy keverőedényben keverjetek el egy tojás sárgáját a cukorral, sóval és a kevés mustárral. Vékony sugárban csorgatva kezdjétek el hozzáönteni a Floriol Kevert Olívaolajat, közben keverjétek folyamatosan. Folytassátok az öntést és a keverést, amíg az olaj elfogy, és sűrű krémet kaptok. Végül keverjétek hozzá egy citrom levét is.
  4. Keverjétek el a házi majonézzel a sült paradicsomot, majd forgassátok hozzá a kihűlt farfalle tésztát, és a megmosott, leszárított bébispenótot is. Végül keverjétek a 2-3 centis darabokra vágott füstölt pisztrángot is a salátához. Fogyasszátok azonnal!

 

Tippek

 

  • Friss bazsalikomot is keverhettek a salihoz!
  • Kész majonézzel is elkészíthetitek
  • Más, salátának alkalmas tésztával is elkészíthetitek.

 

Allergének

  • mustár, tojás, glutén, hal
További receptjeink
Sonkás-sajtos muffin
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Füstölt tofu sült répával és kuszkusszal
Thai tök curry köményes rizzsel
Kurkumás-almás sárgarépakrémleves
Rákkrémleves parmezánchipsszel
A "legzöldebb" tavaszi krémleves pirított napraforgóval
Francia hagymaleves
Morzsázott hal citromos-kapros krumplisalátával
Gránátalmás bulgursaláta sertésszűzzel
Nápolyi karneváli ricotta torta
Pestos-zöldborsós tésztasaláta
Mákos barchesz
Csicsókakrémleves füstölt lazaccal
Friss sajtos - fügés spenótsaláta
A házi chips titkai
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.