Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Hozzávalók
- 350 g farfalle tészta
- 2 ek Floriol Kevert Olívaolaj
- 100 g koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- friss kakukkfű
- só
- 1 tojás sárgája
- 1 kk mustár
- 1 kk cukor
- fél kk só
- 1,5 dl Floriol Kevert Olívaolaj
- 1 citrom leve
- 100 g bébispenót
- 300 g füstölt pisztráng
Farfalle saláta füstölt pisztránggal
Kalória: 695 kcal
Elkészítés
- Főzzétek puhára a farfalle tésztát bőséges mennyiségű enyhén sós vízben a csomagoláson jelzett idő alatt. Ha elkészült, szűrjétek le és öblitsétek le hideg folyó víz alatt, majd hagyjátok lecsepegni.
- Nagy serpenyőben hevítsetek pár kanálnyi Floriol Kevert Olívaolajat. Ha elég forró, futtassátok meg benne a félbevágott koktélparadicsomokat és az összezúzott, felaprított fokhagymát. Sózzátok ízlés szerint, közben morzsoljatok rá friss kakukkfüvet is. Süssétek készre nagy lángon 5-8 perc alatt, amíg a paradicsom megpirul és már ereszti a levét. Hagyjátok kihűlni.
- Nagy keverőedényben keverjetek el egy tojás sárgáját a cukorral, sóval és a kevés mustárral. Vékony sugárban csorgatva kezdjétek el hozzáönteni a Floriol Kevert Olívaolajat, közben keverjétek folyamatosan. Folytassátok az öntést és a keverést, amíg az olaj elfogy, és sűrű krémet kaptok. Végül keverjétek hozzá egy citrom levét is.
- Keverjétek el a házi majonézzel a sült paradicsomot, majd forgassátok hozzá a kihűlt farfalle tésztát, és a megmosott, leszárított bébispenótot is. Végül keverjétek a 2-3 centis darabokra vágott füstölt pisztrángot is a salátához. Fogyasszátok azonnal!
Tippek
- Friss bazsalikomot is keverhettek a salihoz!
- Kész majonézzel is elkészíthetitek
- Más, salátának alkalmas tésztával is elkészíthetitek.
Allergének
- mustár, tojás, glutén, hal