https://www.traditionrolex.com/1

Lazac szőlőchutneyval
Lazac szőlőchutneyval
Lazac szőlőchutneyval
Hozzávalók

A chutneyhoz:

  • 1 kg fekete szőlő
  • 30 dkg lilahagyma
  • 1 ek őrölt koriander
  • 2-3 ek balzsamecet
  • 2-3 ek barnacukor
  • 3 ág friss rozmaring
  • 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • csipet só

Krumplipüré:

  • 1,2 kg krumpli
  • 4 dl tejszín
  • 100 g vaj
  • 1 kk szerecsendió

A lazac:

  • 2x 18 dkg szelet bőrös lazac
  • 2 ek Floriol Omega 3&6 étolaj
  • só, bors

Lazac szőlőchutneyval

Most a legfinomabb a szőlő, érdemes belőle eltenni is akár egy chutneyt, amit aztán később is elővehetünk. 

Elkészítés

  1. Kezdjük a szőlővel: Vágjuk ketté a szőlőszemeket, majd szedjük ki a magját.
  2. Kevés Floriol Omega 3&6 étolajon futtassuk meg a felszeletelt lilahagymát. Viszonylag alacsony lángon fonnyasszuk 10-15 percig. Keverjük hozzá a barnacukrot és az őrölt koriandert, majd ahogy elkezdene odakapni, a szőlőt is. Fedjük le, és alacsony lángon néha átkavarva főzzük 70 percen keresztül.
  3. Az utolsó 20 percre távolítsuk el a fedőt, adjuk hozzá a balzsamecetet, majd így főzzük készre, amíg szinte lekvár lesz belőle. Végül sózzuk ízlés szerint!
  4. Magas falú edényben, bőséges mennyiségű sózott vízben 25 perc alatt főzzük puhára a megmosott, megpucolt, kockára vágott krumplit. Öntsük le a levét, majd krumplinyomóval törjük össze. Habverővel folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd a felforralt tejszínt is, hogy szinte krémet kapjunk. Keverjük hozzá a szerecsendiót és ízlés szerint sót is.
  5. Töröljük le a nedvességet a halszeletekről.
  6. Nagy teflon serpenyőben hevítsünk 2 kanálnyi Floriol Omega 3&6 étolajat, majd bőrrel lefelé helyezzük bele a lazac szeleteket. Figyeljük, hogy fehéredik ki a hal húsa a serpenyő felől - ha elért a hal ⅔-áig, akkor lehet forgatni. További 2-3 perc alatt pirítsuk körbe a hal minden oldalát, hogy színt kapjon. Végül tálalás előtt pihentessük még 3-4 percig.
  7. Sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk a krémes krumplipürével és a szőlő chutneyval.

Allergének

  • hal
  • laktóz
  • dió

TIPP

  • Tálalhatjuk akár sütőtökpürével is!
További receptjeink
Konfitált lazac parmezános karfiolkrémmel
Hajdinasaláta sült fetával
Sáfrányos-póréhagymás bormártás
Tavaszi spárgasaláta grillezett halloumival
Miso leves
Tőkehalfilé konfitált édesköménnyel és spenótos krumplipürével
Meggyes-mandulás krémleves
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell céklás tojássalátával
Grillezett csirkeszárny petrezselymes olajbogyó salátával
Mentás-korianderes grillezett kukoricasaláta
Póréhagymás csirkecomb vöröslencsepürével
Rakott sajtos-tejszínes tepsis csirke
Édesköményes krumplileves
Padlizsános piláf
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1