https://www.traditionrolex.com/1

Körtés-diós pite
Körtés-diós pite
Körtés-diós pite
Hozzávalók
  • 0,8 dl Floriol POWER étolaj
  • 200 g liszt
  • 1 tojás
  • 2 tk porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 körte
  • 2 dl almalé
  • 100 g barnacukor/ muscovado cukor
  • 100 g darált dió
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 tk fahéj
  • fél citrom leve
  • 2 körte
  • 50 g pucolt dió
  • 50 g barnacukor / muscovado cukor

Körtés-diós pite

Kalória: ~ 310 kcal / szelet, 3720 kcal

Ősz belesütve egy pitébe! Omlós tészta, szaftos körte és ízes dió, nem is kell más a boldogsághoz!

Elkészítés

 

  1. Pucoljátok meg a körtét, csumázzátok ki, majd daraboljátok fel. Forraljátok fel az almalével, magas falú fazékban. Keverjétek hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a fahéjat. Gyakran kavarva főzzétek 30-40 percig, amíg a körte teljesen szétesik, és a folyadék elpárolog. Végül adjátok hozzá a darált diót és a frissen facsart citromlevet is.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  3. Gyúrjatok pitetésztát a lisztből, tojásból, Floriol POWER étolajból, kevés porcukorból. Ha szükséges, 2-4 kanálnyi hideg vizet is keverjetek hozzá. Ha a tészta összeállt, belisztezett felületen, sodrófával nyújtsátok ki 3-4 mm vékonyra. Tegyétek a kinyújtott tésztát óvatosan egy piteformába, majd vágjátok le a forma széléről a lelógó felesleget.
  4. Süssétek elő a tésztát az előmelegített sütőben 4-6 percig, majd vegyétek ki a sütőből. Halmozzátok a közepére a diós-körtés pürét.
  5. Pucoljátok meg a maradék körtét és távolítsátok el a magjait. Vágjátok vékony szeletekre.
  6. Kezdjétek el a szeleteket lerakni a körtepürére úgy, hogy félig fedjék egymást. Folytassátok, amíg el nem fogy a körte. Hintsétek meg a körtéket dióval és további barnacukorral.
  7. Tegyétek az előmelegített sütőbe és 40-45 perc alatt süssük készre!

 

Tippek

  • Fejezzétek be a tészta nyújtását sütőpapíron, arról könnyebben a piteformába tudjátok helyezni a tésztát.
  • Készítsétek el teljes kiőrlésű lisztből!
  • Várjatok a szeleteléssel, amíg teljesen kihűlt a tészta.

 

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Halloumi sajtos bulgursaláta dinnyével és bazsalikommal
Boeuf Bourguignon
Keleti marhasaláta
Bárány muszaka
Kókusztejes vajbabfőzelék
Patatas bravas és vörösboros chorizo olívabogyóval
Epres banánkenyér
Marhahúsos sütőtöksaláta
Chorizós-krumplis taco
Nyulas ravioli gombaszósszal
Répa-retek-mogyoró saláta
Grillezett pisztráng zellersalátával
Szilvás-csokis torta
Fetasajtos-spenótos kölespite
Datolyás-diós rétes
Zablisztes ropi
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

https://www.traditionrolex.com/1