Körtés-diós pite
Körtés-diós pite
Hozzávalók
  • 0,8 dl Floriol POWER étolaj
  • 200 g liszt
  • 1 tojás
  • 2 tk porcukor
  • 1 csipet só
  • 3 körte
  • 2 dl almalé
  • 100 g barnacukor/ muscovado cukor
  • 100 g darált dió
  • fél vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 tk fahéj
  • fél citrom leve
  • 2 körte
  • 50 g pucolt dió
  • 50 g barnacukor / muscovado cukor

Körtés-diós pite

Kalória: ~ 310 kcal / szelet, 3720 kcal

Ősz belesütve egy pitébe! Omlós tészta, szaftos körte és ízes dió, nem is kell más a boldogsághoz!

Elkészítés

 

  1. Pucoljátok meg a körtét, csumázzátok ki, majd daraboljátok fel. Forraljátok fel az almalével, magas falú fazékban. Keverjétek hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a fahéjat. Gyakran kavarva főzzétek 30-40 percig, amíg a körte teljesen szétesik, és a folyadék elpárolog. Végül adjátok hozzá a darált diót és a frissen facsart citromlevet is.
  2. Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
  3. Gyúrjatok pitetésztát a lisztből, tojásból, Floriol POWER étolajból, kevés porcukorból. Ha szükséges, 2-4 kanálnyi hideg vizet is keverjetek hozzá. Ha a tészta összeállt, belisztezett felületen, sodrófával nyújtsátok ki 3-4 mm vékonyra. Tegyétek a kinyújtott tésztát óvatosan egy piteformába, majd vágjátok le a forma széléről a lelógó felesleget.
  4. Süssétek elő a tésztát az előmelegített sütőben 4-6 percig, majd vegyétek ki a sütőből. Halmozzátok a közepére a diós-körtés pürét.
  5. Pucoljátok meg a maradék körtét és távolítsátok el a magjait. Vágjátok vékony szeletekre.
  6. Kezdjétek el a szeleteket lerakni a körtepürére úgy, hogy félig fedjék egymást. Folytassátok, amíg el nem fogy a körte. Hintsétek meg a körtéket dióval és további barnacukorral.
  7. Tegyétek az előmelegített sütőbe és 40-45 perc alatt süssük készre!

 

Tippek

  • Fejezzétek be a tészta nyújtását sütőpapíron, arról könnyebben a piteformába tudjátok helyezni a tésztát.
  • Készítsétek el teljes kiőrlésű lisztből!
  • Várjatok a szeleteléssel, amíg teljesen kihűlt a tészta.

 

Allergének

  • glutén
  • tojás
  • diófélék
További receptjeink
Rostoncsirke mangónézes gőzbuciban
Nyúlvadas teljes kiőrlésű zsemlegombóccal
Keleti marhasaláta
Misos-körtés zellerkrémleves
Spanyol omlett
Csicseriborsó fasírt joghurtos céklasalátával
Brokkoli rizottó
Diós-Csokis keksz
Parmezánbundás borjúszelet újhagymás krumplisalátával
Csirke nuggets sütőtökös krumplipürével
Mustáros malacpofa lencsével
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
Hajdinasaláta sült fetával
Epres banánkenyér
Vöröstonhal és krumplisaláta fekete retekkel
Rebarbarás somlói
Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.