Körtés-diós pite
Hozzávalók
- 0,8 dl Floriol POWER étolaj
- 200 g liszt
- 1 tojás
- 2 tk porcukor
- 1 csipet só
- 3 körte
- 2 dl almalé
- 100 g barnacukor/ muscovado cukor
- 100 g darált dió
- fél vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk fahéj
- fél citrom leve
- 2 körte
- 50 g pucolt dió
- 50 g barnacukor / muscovado cukor
Körtés-diós pite
Kalória: ~ 310 kcal / szelet, 3720 kcal
Ősz belesütve egy pitébe! Omlós tészta, szaftos körte és ízes dió, nem is kell más a boldogsághoz!
Elkészítés
- Pucoljátok meg a körtét, csumázzátok ki, majd daraboljátok fel. Forraljátok fel az almalével, magas falú fazékban. Keverjétek hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart magjait és a fahéjat. Gyakran kavarva főzzétek 30-40 percig, amíg a körte teljesen szétesik, és a folyadék elpárolog. Végül adjátok hozzá a darált diót és a frissen facsart citromlevet is.
- Melegítsétek elő a sütőt 180 fokra.
- Gyúrjatok pitetésztát a lisztből, tojásból, Floriol POWER étolajból, kevés porcukorból. Ha szükséges, 2-4 kanálnyi hideg vizet is keverjetek hozzá. Ha a tészta összeállt, belisztezett felületen, sodrófával nyújtsátok ki 3-4 mm vékonyra. Tegyétek a kinyújtott tésztát óvatosan egy piteformába, majd vágjátok le a forma széléről a lelógó felesleget.
- Süssétek elő a tésztát az előmelegített sütőben 4-6 percig, majd vegyétek ki a sütőből. Halmozzátok a közepére a diós-körtés pürét.
- Pucoljátok meg a maradék körtét és távolítsátok el a magjait. Vágjátok vékony szeletekre.
- Kezdjétek el a szeleteket lerakni a körtepürére úgy, hogy félig fedjék egymást. Folytassátok, amíg el nem fogy a körte. Hintsétek meg a körtéket dióval és további barnacukorral.
- Tegyétek az előmelegített sütőbe és 40-45 perc alatt süssük készre!
Tippek
- Fejezzétek be a tészta nyújtását sütőpapíron, arról könnyebben a piteformába tudjátok helyezni a tésztát.
- Készítsétek el teljes kiőrlésű lisztből!
- Várjatok a szeleteléssel, amíg teljesen kihűlt a tészta.
Allergének
- glutén
- tojás
- diófélék